Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Από αύριο θα αρχίσει ο θρήνος.

Από αύριο θα αρχίσει ο θρήνος.

Από αύριο, 16 Αυγούστου, θα αρχίσει η επιστροφή των τελευταίων τυχερών παραθεριστών. Κι όπως όλοι φοβόμαστε θα βρεθούμε μπροστά σε έναν από τους δυσκολώτερους χειμώνες που περάσαμε ποτέ. Ηδη είμαστε φοβισμένοι και εξουθενωμένοι. Με πεσμένο το ηθικό. Νιώθουμε μόνοι και έρημοι. Ο λαός νιώθει μόνος κι έρημος. Με μια κυβέρνηση που άλλα μας υποσχέθηκε, άλλα της είπαμε να κάνει, και άλλα κάνει. Και οδηγεί όλη την χώρα στην καταστροφή. Η χώρα μας είναι σε κατοχή κι εμείς σε κατάθλιψη εθνικής κλίμακας.

Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς είναι η μόνη δύναμη πολιτική που μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να ρίξει την καταστροφική αυτή κυβέρνηση. Η ΜΟΝΗ. Αυτή τη στιγμή όμως. Διότι όσο περνάει ο καιρός και η ΝΔ δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αυτή η δύναμη εξασθενίζει. Ο λαός απογοητεύεται, απελπίζεται κι άλλο. Και το πιθανώτερο είναι ότι η οργή του κάποια στιγμή να αφηνιάσει. Ιδίως τώρα που του 'ρχονται κι άλλα. Οπως το ανέβασμα των τροφιμων από την κλάση 11% του ΦΠΑ στην κλάση του 23%.

Εκεί όμως στα επιτελεία της ΝΔ φαίνεται να είναι πιο ουτοπιστές και ρομαντικοί ακόμη και από μένα.

-Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους χωρίς καν να βγουν και να πουν ΑΝΟΙΧΤΑ ότι θα "σουτάρουν" το ΔΝΤ και την Τρόϊκα.
-Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους ενώ του είπαν ότι θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του πρωθυπουργού και του προέδρου της δημοκρατίας κάτω από το Μνημόνιο.
-Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους και να τους οδηγήσει στην εξουσία, την οποία θα ασκήσουν και αυτοί, όπως και οι άλλοι, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ (αν είναι δυνατόν).
-Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους και να οδηγήσει στην εξουσία άλλο ένα κόμμα που επίσης αναγνωρίζει το Μνημόνιο και έτσι να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Να επικυρώσει δηλαδή ο λαός την κατοχή του. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ.
-Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους χωρίς πρώτα να του υποσχεθούν ότι θα κυνηγήσουν δικαστικά εταιρίες σαν την Ζήμενς.
-Περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους χωρίς πρώτα να δώσουν στην δημοσιότητα μια λίστα με κάθε δάνειο που πήραμε και χρωστάμε. Πότε το πήραμε. Τι ύψος έχει. Ποια κυβέρνηση το πήρε. Για ποιον λόγο το πήρε. Σε ποιον το χρωστάμε. Δηλαδή περιμένουν να στοιχιστούμε πίσω τους ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ (ούτε στις ταβέρνες γίνεται αυτό).

Αν δεν βολεύει στην ΝΔ το πολίτευμα που έχουμε, και μένα δεν με βολεύει, ας μας το πει. Κιας μας ζητήσει να στοιχιστούμε πίσω της ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Ευκαιρία είναι. Να κάνουμε επιτέλους το πολίτευμα να αρχίσει ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας βάλει τον αρχηγό της ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ, κιας μας καλέσει. Σε δυο βδομάδες το αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ το πολίτευμα. Διότι ΟΛΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ. Εμείς είμαστε Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ. Κι έχουμε αρχίσει και το ξαναθυμόμαστε αυτό. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ. Δικό μας είναι το σύνταγμα. ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Οτι θέλουμε το κάνουμε. Εδώ το κάνουν ότι θέλουν τα κόμματα. Δεν υπάρχει "νομικό πρόσκομμα". Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ. Σας φτιάχνουμε εμείς ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ στο πιτς φυτίλι. Σας πάμε σε Συντακτική ΔΙΑ ΒΟΗΣ.

[Αλλά ας ξεκινήσει πρώτα η ΝΔ από τις οργανώσεις βάσης της. Ας καλέσει τους 800 χιλιάδες πρόσφατα εγγεγραμμένους, να τρέξουν να ξυπνήσουν τους προέδρους των Τ.Ο. από τον βαθύ ύπνο τους. Και να αρχίσουν τις συνεδριάσεις ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΜΑ. Να γνωριστούν και με τα νέα μέλη οι προέδροι που είναι και πολλά. Και τα επιτελεία του κόμματος να αρχίσουν να κάνουν σούμες τις αποφάσεις των Τ.Ο., τι ζητάει ο λαός. Ο δικός τους λαός πρώτα. Οι απλοί νεο-δημοκράτες τι ζητάνε. Ξέρει το επιτελείο της ΝΔ τι ζητάνε οι Τ.Ο. Βάσης του; Πότε τις ρώτησε τελευταία φορά; Ας μας το πει κι εμάς να το μάθουμε.]

Δεν είναι "άναρχη μάζα" ο λαός. Ο λαός είναι ένας άσωτος άγιος, ένας παραλυμένος σοφός, ένας φοβισμένος ήρωας. Ομως και στην έσχατη έκπτωσή του ο λαός παραμένει Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Οχι μάζα. Ο λαός ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ. Και η ΝΔ όταν ήθελε δυνατό αρχηγό, σε αυτή την άναρχη μάζα κατέφυγε. Στην κολυμβήθρα της δύναμής της.

Από που λοιπόν θα έρθουν οι "λύσεις"; Η ΝΔ από που τις περιμένει τις λύσεις; Δεν τις περιμένει από τον λαό; Τότε γιατί ζητάει από τον λαό να την ψηφίσει; Από τα κομματικά και προεδρικά γραφεία θα έρθουν πάλι οι λύσεις; ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ πολλές φορές μέχρι τώρα. Από αυτές τις λύσεις είμαστε ζεματισμένοι.

Ο ΛΑΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ.
Κι αυτή τη φορά ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Δεν θα πάει η λαός στη ΝΔ.
Η ΝΔ πρέπει να πάει στον λαό.

Θραξ Αναρμόδιος

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς φίλε Θραξ, η ΝΔ δεν είναι πιο ρομαντικοί από εσένα.

    Το παιχνίδι της παίζει, πώς να προβεί σε δηλώσεις του τύπου θα διώξω το ΔΝΤ, εφόσον έχει πει ότι θα παραμείνουμε στο μνημόνιο τα επόμενα 2 χρόνια.

    Φυσικά και περιμένουν να στοιχιστεί ο λαός πίσω τους ΤΣΑΜΠΑ.

    Ο δικομματισμός σε όλο του το μεγαλείο, τη φθορά του πρώτου την εισπράττει το δεύτερο σε μορφή να τιμωρήσω το ΠΑΣΟΚ και όλα καλά.

    Υπάρχει μια άτυπη μορφή αγώνα για τις εκλογές και η ΝΔ παρουσιάζεται ως η σωτηρία του τόπου επειδή άλλαξε ηγετική μορφή, ξεχνάνε οι Μαλάκες ότι για το ΔΝΤ ευθύνονται όλοι και όλα τα κόμματα και όσοι έχουν συμμετοχή στις εξελίξεις που καθορίζουν το μέλλον μας μηδενός εξαιρουμένου.

    Ίσως πρέπει να είμαστε περισσότεροι αυστηροί και καλό θα είναι να ξεκινήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό.

    Όσο για τον Κυρίαρχο Λαό δεν χρειάζεται να τον καλέσει κανένας, όποτε θέλει πάει στο σπίτι του. Φαντάζεσαι ο Οδυσσέας να χρειαζόταν άδεια από τους μνηστήρες για να πάει στο σπίτι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όσο για τον Κυρίαρχο Λαό δεν χρειάζεται να τον καλέσει κανένας, όποτε θέλει πάει στο σπίτι του. Φαντάζεσαι ο Οδυσσέας να χρειαζόταν άδεια από τους μνηστήρες για να πάει στο σπίτι του;"

    Τι ωραία το είπες!
    Ελπίζω να μου επιτρέπεις να το χρησιμοποιώ.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και καθ' οιονδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, οπτικοακουστικό, ηχογράφησης ή άλλο) η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, η μετάφραση, η αναμετάδοση, η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή της φράσης φίλε Θραξ.

    ανώνυμος 8:53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε Θραξ Αναρμόδιε, το παιγνίδι είναι "σικέ", η συμφωνία είναι ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε. Δυστυχώς πήγαν χαμένες οι 800.000 ψήφοι των οπαδών της ΝΔ. Το λέω εγώ που πρωτοστάτησα στο χώρο μου για την εκλογή του Σαμαρά. Αποδείχτηκε πολύ λίγος. Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με την ιδεοπηγή, με διάφορα τερτίπια προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν έτσι ώστε να μην αντιληφθούμε το μέγεθος της διαφθοράς που επικρατεί. Είναι όλοι μαζί, αξίζει σε όλους ένα κομμάτι από την πίτα της καταστροφής, γι΄αυτό το λόγο δεν βλέπουμε να αποδίδεται δικαιοσύνη ούτε καν για παραπλάνηση μας. Δεν θα βάλουν κανέναν στη φυλακή, διότι έτσι και κάποιος κινδυνέψει να μπει στο κλουβί θα αρχίσει να κελαηδά σαν θηλυκό σπουργίτη σε περίοδο αποκατάστασης, γιατί όλοι ξέρουν ότι αυτό που τους αξίζει είναι να τα βλέπουν ολίγον ριγέ.

    Δυστυχώς παιδιά, όποιος ελπίζει απλά καθυστερεί. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπου ιδώ είχα αφήσ μια βρεγμέν σανίδα προυχτέ...
    Αμα...πάει κιρός κι θα στέγνουσι...
    Αρέ τι νιουδημουκράτς είνι τούτους; Σα κουμουνιστής ακούγιτι! Ακόμα δεν ξικίνσι του κυνήγ κι αυτός στουν λόγου'τ 25 λαούς έβγαλι! Χάλασαν ούλνι...μι φαίνιτι.
    Ου θιός να τσ'λυπηθεί!

    ΓΑΛΑΖΟΥΒΡΑΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή