Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μας νοιάζει να σωθούμε ή ...

Ιδού μερικά συμπεράσματα:

-Τα κόμματα, ΚΑΙ Η ΝΔ, ενδιαφέρονται μόνο για την κατάκτηση, άσκηση και νομή της εξουσίας. Ακόμη και όταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πρόγραμμα, σχέδιο, ανθρώπους ικανούς και λοιπά. Θέλουν μόνο την εξουσία. Αυτός είναι ο μοναδικός τους στόχος και όχι το λαϊκό συμφέρον.

-Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι καταστροφική. Με ένα μεγαλειώδες ψεύδος πήρε την εξουσία. Εριξε την χώρα σε κατοχή του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Πρέπει να φύγει από την εξουσία το συντομώτερο. Και πάνω σ'αυτό υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει και μαζί ΔΝΤ και Τρόϊκα ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ.

-Με βάση το προηγούμενο, αν η ΝΔ (ή και το ΚΚΕ αν θέλετε ή όποιο άλλο κόμμα) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ τον λαό να την ακολουθήσει τώρα, μετά από αυτό τον ορυμαγδό και την καταστροφή, τότε ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ; Φως φανάρι ότι δεν θέλουν τον λαό τώρα. Διότι τον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ επειδή ο λαός έχει αναπτύξει μια τέτοια ψυχολογία και βρίσκεται ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ μια πρώϊμη ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ.

-Ο λαός ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ με τα κόμματά του γιατί κανένα κόμμα δεν εξαγγέλει αυτά που εκείνος θέλει. Δηλαδή ότι α) θα διώξει ΔΝΤ-Τρόϊκα β) θα βάλει ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ γ) θα ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ και δ) θα βάλει κι άλλους να πληρώσουν το λογαριασμό και ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

-Η ΝΔ είπε μεν ΟΧΙ στο Μνημόνιο, αλλά δεν είπε ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΔΝΤ και Τρόϊκα. Ούτε οτι θα φορολογήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εκείνους που πρέπει. Θα ελαφρύνει ισως μεν τα λαϊκά βάρη, αλλά τον κυρίως ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ πάλι στον λαό θα τον στείλει. Αυτό είπε στο Ζάππειο.

-Τυχόν αναρρίχηση της ΝΔ στην εξουσία σημαίνει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της Τρόϊκας με ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Αναγνώριση τους χρέους ΩΣ ΕΧΕΙ και της ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Τώρα ο λαός μπορεί να ισχυριστεί οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ για κάτι τέτοιο. Δεν έδωσε ο ΠαΣοΚος ψηφοφόρος ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ στο ΠαΣοΚ.

-Η ΝΔ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ. Την "βολεύει" η υπάρχουσα κατάσταση. Γι' αυτό δεν την ρίχνει την κυβέρνηση. Ενώ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Περιμένει να ολοκληρώσει η καταστροφική αυτή κυβέρνηση κάποια από τα μέτρα αυτά που ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ τόσα χρόνια.

-Ο μεγάλος φόβος του όλου συστήματος είναι ότι η αποκαλυφθείσα πλέον ΣΗΨΗ του συστήματος και η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του στα μάτια του λαού ("ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ"), έχοντας πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, μπορεί να οδηγήσει σε λαϊκές εξεγέρσεις και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ. Αληθινά δημοκρατικές. Οχι γιαλαντζί κοινοβουλευτικές και χαριτωμενιές.

-Ο φόβος του συστήματος αυτός το οδηγεί να κρατάει την ΝΔ ως την ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ποντάροντας επάνω της την ΔΙΑΣΩΣΗ του από ενδεχόμενη λαϊκή εξέγερση και συνεπαγόμενες δημοκρατικές διεκδικήσεις. Εξού και η τάχαμου εναντίωση στο Μνημόνιο αλλά η μη-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του και η μη-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Δηλαδή και ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, "τι να κάνουμε ρε παιδιά". (Γι'αυτό και μας κοψοχόλιασε μέχρι να ανακοινώσει, μόλις ώρες πριν την ψήφιση του Μνημονίου, ότι θα πει οχι. Και τους ίδιους τους ΝεοΔημοκράτες οπαδούς ειχε κοψοχολιάσει τότε, πριν λίγο καιρό. Δεν είπε δηλαδή ΚΑΘΑΡΑ, ΞΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ αυτό που έπρεπε να πει: "Σουτ και έξω")


Τα συστήματα αναπτύσσουν ένστικτο αυτοσυντήρης. Η ΝΔ εκφράζει το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΑΡΤΙ αυτού του ενστίκτου καθότι το ΠαΣοΚ θα πάει στα αζήτητα για πολύ καιρό. Το σύστημα ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ. Είτε μέσω Ντορικού κόμματος, Κουβελικού, "οικουμενικού", "εθνικής σωτηρίας", είτε οποιουδήποτε άλλου. Αλλά, αυτή τη στιγμή, το τελευταίο του χαρτί, ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ. Και δεν θέλει να το κάψει. Η ΝΔ αυτή την ώρα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Αρα συζητήσεις επί συζητήσεων για Μαρκογιαννάκηδες, Τατούληδες, Κουβέληδες, Κακλαμάνηδες, ΛΑΟΣ-ΜΑΟΣ και υποψηφίους δημοτικών, φαιδρές προσωπικότητες οι περισσότεροι, ΞΕΣΤΡΑΤΙΖΟΥΝ το μυαλό από το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, το οποίο είναι:

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Μας νοιάζει να σωθούμε ή ποιο κόμμα θα μας σώσει;
Ρωτάω;

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου