Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Για 300 δις, μια χώρα; Φτηνά ρε συ!

Η Τρόϊκα επιμένει ότι το ελληνικό δημόσιο χρωστάει 300 δις ευρώ στους επενδυτές τα συμφέροντα των οποίων αντιπροσωπεύει. 300 δις ευρώ.

Οκ, ρε παιδιά. Κι επειδής δεν μου βρίσκονται ψιλά απάνω μου, να σας δώκω ένα 500άρι να σας ξοφλήσω; Να πάρτε. Τα ρέστα δικά σας ρε σεις τροϊκάνοι. Πιείτε μια μπύρα στην υγιειά μας κι ευχαριστούμε και για την 'ξυπηρέτηση. Ο θεός να σας το ξεπληρώσει.

Ποιον αντιπροσωπεύει η Τρόϊκα και γιατί τόσο ενδιαφέρον να σώσει το ελληνικό δημόσιο από χρεωκοπία; Κινείται από μία ακατανίκητη εσωτερική ανάγκη στην οποία την σπρώχνουν τα φιλλεληνικά της αισθήματα; Μήπως μας "ηράσθη σφόδρα";

Ποιοι; Αυτοί που μας προμήθευσαν μονάρχες με το αζημίωτο, κατέστρεψαν την πατρίδα μας με παγκόσμιους πολέμους αν-αποζημίωτους, απομύζησαν στο παρελθόν με δάνεια, αναγκαστικά και χαριστικά, το ελληνικό δημόσιο, προκάλεσαν τους εμφυλίους μας, και μας έκαναν 3-4 φορές ναυτικό αποκλεισμό που λιμοκτονήσαμε; Εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι μας αγαπούν μόνο τόσο λίγο. Τους έχω για πιο αγαπησιάρηδες. Εσείς;

[Φέρτε τα μάρμαρά μας πίσω ρε ζήτουλες, κλεφταράδες λόρδοι και δούκες ψωμολύσσες που ονειρευόσασταν οι μισοί να γίνεται ελέω θεού μοναρχαίοι μας, που σας προικίσαμε, σας κόψαμε μισθούς, σας ράψαμε μέχρι το βρακί που φοράτε και σας χτίσαμε ως και το κεραμίδι που βάλατε πάνω από το κεφάλι σας, για να μας προδίνουν τα βασιλικά βλαστάρια σας τα σχέδια και τις θέσεις του ελληνικού στρατού, και τις αποθήκες μας με τα όπλα, στις "Κεντρικές Δυνάμεις" του πεθερού Κάϊζερ].

Ποίων λοιπόν τα συμφέροντα αντιπροσωπεύει η περίφημη Τρόϊκα;
Τι θα έχανε η Τρόϊκα και τα συμφέροντα πίσω από αυτήν αν η χώρα μας "πτώχευε";
Οχι τι θα χάναμε εμείς σαν χώρα. Θα χάναμε σίγουρα με τούτους που εχουμε την ατυχία να έχουμε επικεφαλής.
Η Τρόϊκα και τα αφεντικά της, τι θα έχανε;

Τα πάντα θα έχανε, σας λέω, με σιγουριά. Θα έχανε πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται ότι θα έχανε. Αλλά οι πολιτικοί μας για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και εντελώς αναντίστοιχοι με τις επιθυμίες του "κυρίαρχου λαού" (από τα σύντομα ανέκδοτα) που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Παλιά ιστορία αυτό με τους ηγέτες μας, πολύ παλιά... Αξιος λαός, αλλά από ηγέτες άτυχος... Ατυχος ο έρμος. Πολύ άτυχος δηλαδή. Μα πάρα πολύ άτυχος. Αστο να πάει στο...

Τα ομόλογα όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Είναι επένδυση από την πλευρά ενός επενδυτή. Μπορεί να παίρνουν το "κουπονάκι" τους (το ομολογιακό αντίστοιχο του τόκου) οι επενδυτές, αλλά τα ομόλογα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ σαν αυτά που παίρνει ένας ιδιώτης ή ένα δημόσιο από μία τράπεζα. Είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Το ομόλογο είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, λέμε.

Και, ω! τι έκπληξη, με βάση τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, από το δημόσιο χρέος το 82% είναι σε ομόλογα. ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 18% είναι σε κάτι, που μου μοιάζει πιο πολύ με δάνειο. Είμαι βέβαια και αναρμόδιος στα οικονομικά όπως και σε όλα τα άλλα, αλλά... Αλλά γιατί παλληκάρια μου πολιτικοί μας και τροϊκάνοι λεβέντες μου, να σας χαρώ, το 82% του δημοσίου χρέους να είναι σε ομόλογα; Γιατί να μην είναι και αυτό σε δάνειο; Δάνειο κανονικό; Θα υπάρχει λόγος φαντάζομαι. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

[Πήγα στην ιστοσελίδα ΟΔΔΗΧ, μήπως μάθω δυο-τρία πράγματα σχετικά με το δημόσιο χρέος. Την σχεδόν δωρική ιστοσελίδα σε στοιχεία και σχεδιασμό. Πολύ δωρική. Μα τόσο δωρική που αν ήσουν κακεντρεχής θα την έλεγες εύκολα ΠΑΜΠΤΩΧΗ. Και αν ακούσω ότι γι' αυτή την ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ πληρώσαμε καμμιά κατοσταριά χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή της, θα χαρώ πολύ. Μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Διότι φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για τον κλάδο μου στην πιάτσα. Αν είσαι τυχερός...]

Ετσι, πατριωτάκια, μέχρι πριν το Μνημόνιο, το 82% του δημοσίου χρέους ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ. Διότι ήταν ομόλογα. Τώρα με αυτό το δάνειο των 110 δις ευρώ, τι κάνει η πολυ-φίλητή μας Τρόϊκα; ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ. Αλα τις!

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ. 

Βασικά μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο με τα ομόλογά του, χρωστούσε σε ιδιώτες. Ιδιώτες, ναι. Τράπεζες ιδιωτικές και ιδιώτες επενδυτές.

Τώρα με την μετατροπή των ομολόγων σε δάνειο δια του Μνημονίου, σε ποιον χρωστάει; Στις κεντρικές τράπεζες των ΛΑΩΝ που μας δάνεισαν. ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΜΑ. Τώρα χρωστάμε σε λαούς. Οχι επενδυτές της "ελεύθερης αγοράς". Διαφορά μεγάλη. Πολύ.

Είναι προφανές το σχέδιο πατριώτες: Για μια 40-ετία, βάζουμε λυτούς και δεμένους, χορηγούμενους, χαζοχαρούμενους, επιδοτούμενους, ενεργούμενους, αυτούς που κάνουν δωράκια στον εαυτό τους, δωράκια στους άλλους, δωράκια σε όλους, αυτούς που κάνουν διακοπες στα γιωτ των δικών μας, αυτούς που έρχονται στα βαφτίσια, τους γάμους, και τις σουίτες μας, αυτούς με τους οποίους έχουμε μια "κοινωνική" και "οικογενειακή" σχέση, και όποιους άλλους διαθέτουμε τέλος πάντων, λυτούς και δεμένους βάζουμε, ΩΣΤΕ το ελληνικό δημόσιο να "δανείζεται" με ομόλογα.

Ομόλογα, ομόλογα, ομόλογα... Ακόμη και όταν δεν τα χρειάζεται τα χρήματα πραγματικά. Βρίσκουμε ανάγκες εμείς... Δημιουργούμε ανάγκες... Αλλωστε τα χρήματα καταλήγουν στις τσέπες δικών μας ανθρώπων. Και τα ομόλογα βολεύουν και στους ισολογισμούς, προϋπολογισμούς και άλλες τέτοιες λογιστικές καταστάσεις του δημοσίου διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΑΝΕΙΑ. Ωστε να τρομάξει ο λαός ο κυρίαρχος αν τα πληροφορηθεί και ανησυχήσει και χάσει τον ύπνο του... (πότε έμαθε ο μέσος έλληνας ότι το δημόσιό ΤΟΥ χρωστάει 300 δις;). Κι αφού τους τιγκάρουμε στο ομόλογο μέχρι σκασμού, που να τους βγαίνει το ομόλογο από τη μύτη, και να μην το χωνεύουνε ούτε με άλκα σέλτσερ, τους τραβάμε και μια μετατροπή σε δάνειο ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ και τους παίρνουμε ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Ρίο, διόδια και τα σώβρακα. Συν τίποτις μελλοντικές άδειες εξόρυξης και γεωτρήσεων. Ε, κι ότι άλλο μας κάτσει. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.

Κι από κει που είχαμε χαρτάκια που έτσι και μας λέγαν "βάλτε τα κει που ξέρετε" και "δεν παίρνετε μία" τσουρουφλιζόμασταν, τώρα θα πάρουμε το φιλέτο. Δεμένους χειροπόδαρα τους έχουμε με υπογραφές και υποθήκες. Βουλές, ξε-Βουλές, προέδροι, παρα-προέδροι και λοιποί πολιτειακοί παράγοντες, υπογράψαν. Ολοι υπόγραψαν. Ολοι. Φαρδιές-πλατιές οι υπογραφές. Και η μεγάλη σφραγίδα του Κράτους (αχ! ρε σεις). Και πού 'σαι; Και η αντιπολίτευση μας αναγνωρίζει. Κούκλα δουλειά. Μερακλαντάν. Επαγγελματική δουλειά ρε σου λέω.

Καλό κόλπο; Καλό λέει...

Πρώτα πρώτα όλοι οι ενδιάμεσοι δικοί τους τα κονόμησαν. Νόμιμα, παράνομα, τι σημασία έχει; Μήπως τιμωρείται κανένας ποτέ; Και δεύτερον, οι δανειστές μας (ο θεός να τους το ξεπληρώσει), έβαλαν μια ολόκληρη χώρα στο χέρι. Λίγο τόχεις; Και τρίτον και σπουδαιότερον, πέτυχαν τον ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ τους στόχο: ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ (ή έτσι νομίζουν).

Και τώρα;

Τώρα θα κοιτάξουν να σώσουν κι άλλο τις τράπεζες που αντιπροσωπεύουν. Τους αρχικούς δηλαδή ιδιώτες επενδυτές των ομολόγων. Βάζοντας το ελληνικό δημόσιο να μαζεύει ΦΠΑ, από σένα και μένα, και να τους τα δίνει ΜΕΤΡΗΤΑ. Εξευτέλισαν ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μετατρέποντας τα ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ. Κάτι σαν διαχειριστές πολυκατοικίας ένα πράμα τους έκαναν τους δικούς μας. Και όταν αποφασίσουν ότι έσωσαν ότι μπορούσε να σωθεί, και πήραν ότι μπορούσαν να πάρουν, θα μας ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ επιτέλους. Μέχρι τότε θα μας "συντηρούν" με δόσεις δανειακές σαν ναρκομανή που του δίνουν την δόση του.

Καλά αυτοί ρε πατριώτες. Αλλά εμείς;
Για 300 ψωρο-δις ευρώ την κοστολογούμε την πατρίδα μας;
Τόσο φτηνά ρε σεις; Τόσο τίποτα;
Μαγαζί γωνία έχουμε. Το πιο παλιό στην πιάτσα.
Για 300 δις ευρώ θα τους αφήσουμε να κάνουν Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ότι της κάνουν;
Μας είχα για ποιο μάγκες.
Και μας και κάποιους, έστω, από τους πολιτικούς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
Που είναι η μαγκιά σας η ελληνική, ηγέτες μας;
Που είναι η μαγκιά σας;

Πούσαι ρε Ανώνυμε της Ελληνικής Νομαρχίας να δεις τι κάνουν στους "γλυκύτατούς σου έλληνες" οι κεφαλές τους, πάλι;
Πούσαι ωρέ παπούλη να δεις;
Σαν να μην άλλαξε τίποτε από τότε.

Κρίμας

Θραξ Αναρμόδιος

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο, αναλυτικό και κατανοητό το άρθρο.

    Μας πάνε για γενικό ξεπούλημα ενώ έχουμε το καλύτερο "οικόπεδο" της περιοχής (μπορεί και του κόσμου).

    Όσο για εμάς τους ιθαγενείς αυτού του τόπου αντιμετωπιζόμαστε ως "μπαταχτσήδες" κατά την τουρκοπασοκοσυριζαίϊκη διάλεκτο.

    Το Ελληνικό έθνος που έχει δώσει τα φώτα του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας, των μαθηματικών, της μουσικής, της καλλιτεχνίας, του δικαίου, της ιατρικής, της στρατιωτικής τακτικής κ.α. ζεί ακόμα στον τόπο, και αυτό δεν αρέσει στην νέα (α)ταξία πραγμάτων.

    Θα δώσουμε τους σκληρούς αγώνες ενάντια στην νέα (α)ταξία πραγμάτων για την ελευθερία και την επιβίωση του γένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή