Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΔΕΗ και ΔΝΤ

Το ΔΝΤ απειλεί οτι δεν θα δώσει στο ελληνικό δημόσιο την επόμενη δόση του δανείου αν δεν πουληθεί η ΔΕΗ. Και αν το ελληνικό δημόσιο ενδώσει, θα ακολουθήσουν και άλλες, και άλλες και άλλες απαιτήσεις παρόμοιες. Παρόμοια έπραξαν και σε όλες τις χώρες που πήγαν.

Για τον λόγο αυτό, κι επειδή υπάρχει μεγάλη εμπειρία από την συμπεριφορά του ΔΝΤ σε άλλες χώρες όπου έκανε τα ίδια, η ΝΔ θα έπρεπε να καταγγείλει το μνημόνιο. Να πει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Να πει ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο.
Να πει ξεκάθαρα ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη.
Να πει ξεκάθαρα ότι θα φορολογήσει τις οφ σορ και τις εισηγμένες.
Να πει ξεκάθαρα ότι θα ζητήσει πίσω τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στις τράπεζες.
Να πει ξεκάθαρα ότι θα ακυρώσει τις σκανδαλώδεις ατέλειες.
Να πει ξεκάθαρα ότι θα κινήσει γη και ουρανό ώστε "να πάνε οι κλέφτες φυλακή" και "να φέρουν πίσω τα κλεμμένα"

Είναι εθνική πολιτική το ξεπούλημα μιας τέτοιας επιχείρησης σαν την ΔΕΗ;
Είναι εθνική πολιτική η μη καταγγελία ως παράνομης και αποικιοκρατικής της σύμβασης του μνημονίου;

Εμ, δεν είναι.

Οσο υπάρχει μνημόνιο στη μέση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να εφαρμόσει ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Και όλα τα άλλα είναι για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
Μόνο για οπαδούς.

Ο απλός έλληνας περιμένει να ακούσει δυο καθαρές και σταράτες κουβέντες. Ας κάνουν τα κομματικά επιτελεία μια βόλτα στα καφενεία. Μα που πίνουν τέλοσπάντων τον καφέ τους αυτοί οι άνθρωποι; Στο Κολονάκι και στην Εκάλη; Ο κόσμος σε λίγο θα αγριέψει. Θα αρχίσει να ζητάει αίμα. Το κακό μας έρχεται καταπάνω. Αλλά άμα φοράς κουστούμι και είσαι στο κλιματιστικό ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Στις προηγούμενες εκλογές η αποχή άγγιξε το 35%. Στις επόμενες;

Θραξ Αναρμόδιος

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Θα γίνει εξέγερση τελικά;

H καταπίεση, η καταδυνάστευση, η φορολογική καταλήστευση κλπ κλπ σπανίως οδηγούν τους λαούς σε εξεγέρσεις. Οι λαοί στην Αίγυπτο, την Μεσοποταμία, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Οθωμανία, πέρασαν τα πάνδεινα. Αλλά δεν είχαμε επαναστατικές διαδικασίες και μετασχηματισμούς. Τυφλές σποραδικές εξεγέρσεις μόνο.

Σπανίως λοιπόν και σποραδικά έχουμε τυφλές λαϊκές εξεγέρσεις. Χωρίς στόχο, σχέδιο και προορισμό. Που πνίγονται στο αίμα ή χειραγωγούνται επιδέξια για αλλότρια συμφέροντα. Και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην άλλαξε τίποτε.

Η απελπισία των λαών μπορεί σποραδικά να εκραγεί σαν τυφλή εξέγερση που θα παρασύρει ζωές και περιουσίες στο διάβα της αλλά δεν θα αποδώσει τίποτε μόνιμο ή θετικό χωρίς γνώση και πολιτική οργάνωση. Σήμερα λείπει εντελώς αυτό. Ο δυτικός άνθρωπος δεν έχει ακόμη απομυθοποιήσει την κύρια αιτία των προβλημάτων του, τον κοινοβουλευτισμό.

Οι λαοί αφήνονται στην αμάθεια, την παντοειδή ιδεοληψία, την αμορφωσιά και την άγνοια που εντέλει οδηγεί στην απάθεια, στην μοιρολατρία ή στον μεσσιανισμό. Στην Μεσόγειο και την Μεσοποταμία, εξαιτίας της καταπίεσης αιώνων δημιουργήθηκαν οι μεσσιανικές ιδέες περί λύτρωσης από τα βάσανα με την παρέμβαση μιας ανώτερης δύναμης. Οτι καλύτερο για το σύστημα.

Για να έχουμε εξέγερση με στόχους
-πρέπει να έχουμε μια στοιχειώδη λαϊκή αφύπνιση και επιμόρφωση, γνώση δηλαδή και κυρίως ιστορική
-πρέπει να ηγηθεί κάποια δύναμη ή έστω μια δυναμική ομάδα να μπει στην πρωτοπορία (Σπάρτακος και δούλοι) και να προσπαθήσει να εφαρμοσει το σχέδιο.

Σήμερα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Εξέγερση για την εξέγερση τι νόημα έχει;
Τι στόχους θα είχε μια λαϊκή εξέγερση σήμερα στην πατρίδα μας και τι αιτήματα θα έβαζε;
-Κάθαρση; Ποιοι θα την κάνουν την κάθαρση; Αυτοί που την κάνουν τώρα; Οι βουλευτές και οι επιτροπές τους;
-Νομοθετικές αλλαγές; Ποιοι θα τις αποφασίσουν; Τα δύο μεγάλα κόμματα που ψήφισαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;
-Εντιμους πολιτικούς; Μα η εξουσία διαφθείρει ούτως ή άλλως. Η πολύχρονη εξουσία διαφθείρει περισσότερο. Οι 4-ετείς θητείες και οι επαναλήψεις στα αξιώματα πότε αμφισβητήθηκαν; Η οικογενειοκρατία;
-Δημοκρατικές αλλαγές; Μα ο λαός νομίζει ότι έχει δημοκρατία.

Εν ολίγοις το επίπεδο του λαού κρατείται στο επίπεδο που είναι,
-για να συντηρείται η αιώνια εκμετάλλευση
-να μην κινδυνεύει το σύστημα από επαναστατικά αιτήματα

Οι πολιτικές κεφαλές τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά. Και δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Είναι εξάλλου και προσεκτικοί. Παίρνουν τα μέτρα λίγα λίγα, τεστάροντας ενδεχομένως τις αντοχές. Ακόμη κιαν συμβεί εξέγερση, ακόμη κιαν είναι αιματηρή, έχουν το άλλοθι ότι "ο λαός τους εμπιστεύθηκε την νομιμότητα και την τάξη", και θα επιχειρήσουν να την καταπνίξουν. Αλλωστε μια τέτοια εξέγερση δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει να θέσει αιτήματα αλλαγής ριζικά, του εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος για παράδειγμα. Λείπει η γνώση η ιστορική και η παιδεία για αυτο.

Μπορεί κάποια πολιτικά πρόσωπα να "πληρώσουν" για ότι έκαναν και να εξαφανιστούν, αλλά το πολιτικό σύστημα ξέρει εκ των προτέρων ότι θα διασωθεί. Κιαν κινδυνέψει πράγματι, θα παίξει τα ρέστα του.

Θραξ Αναρμόδιος

Πάρτε μέρος στη δημοκρατία που πάει να γεννηθεί

Αν πριν από 3 μόλις χρόνια έκαμνες αναζήτηση στο google με keywords “άμεση δημοκρατία”, έπαιρνες ένα ΙΣΧΝΩΤΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Θυμάμαι ότι μετά βίας κάποια στιγμή είχα βρει δυο τρεις αναφορές σχετικές, τις οποίες και κράτησα φυσικά.

Σήμερα αν κάνεις το ίδιο θα εκπλαγείς.

Και σήμερα μάλιστα το πρωϊ, είδα στην γωνία Καρόλου Ντηλ και Β. Ηρακλείου στην Θεσσαλονίκη, αφίσσα νεολαίων, νομίζω φοιτητών που καλεί τον κόσμο σε κάποια γιορτή άμεσης δημοκρατίας. Και χάρηκα ο πικραμένος.

Ο απλός έλληνας, μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά, την απόγνωση και τον πόνο που έρχεται, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το πολιτειακό ζήτημα πρέπει να ξανανοίξει και να ξανα-συζητηθεί. Και ένα μεγάλο κύμα δημοκρατών ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του.

Και ίσως τότε δούμε και όσους έφταιξαν, αν έφταιξαν, στην φυλακή. Οι ένοχοι πρέπει κάποια στιγμή να τιμωρηθούν εξάλλου. Και όχι να περιμένουμε μήπως και από τον καθημερινό αντιαισθητικό καβγά των κομμάτων προκύψει και κάνα σοβαρό στοιχείο για τον εισαγγελέα.

Που ούτως ή άλλως είναι πάλι αναγκασμένος να στείλει την δικογραφία στην Βουλη, εκεί που ο λαός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΧΥ, να ψάξει τις βρωμιές μια ομάδα από δικούς τους ανθρώπους. Μέσα στα όρια ενός νόμου που ουσιαστικά εγγυάται ατιμωρησία. Ωραία δημοκρατία πατριώτες.

Μόνο και μόνο γι’ αυτόν τον νόμο θΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

Οι εκλογές και η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Οσο υπάρχει αυτό το σύστημα ατιμωρησίας, μη-ελέγχου, μη-λογοδοσίας, μακράς θητείας 4 ετών (αν είναι δυνατόν), και μη συμμετοχής μας σε τίποτε πέραν των εκλογών. Δουλευόμαστε απλώς μεγάλοι άνθρωποι.

Πάρτε μέρος στις δημοκρατικές κινήσεις που εμφανίζονται. Κάντε αναζήτηση στο google και πάρτε μέρος.

Η ιστορία μας κοιτάζει. Και ίσως αποφάσισε να μας ξαναδώσει την ευκαιρία να ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΜΑΣ, ως λαός ανυπόταχτων και παθιασμένων με την πατρίδα και την ελευθερία. Που μόνο η Δημοκρατία εγγυάται. Η αληθινή δημοκρατία.

Πάρτε μέρος στη δημοκρατία που πάει να γεννηθεί.

Θραξ Αναρμόδιος

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

"Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς"

Βρέχει. Μια μανιασμένη βροχή. Μια βροχή λυσσασμένη. Σκοτίδιασε ο τόπος όλος. Οι πόρτες σφάλισαν, σφάλισαν και τα παράθυρα. Τα κεπέγκια και τα στόρια σφαλισμένα κι αυτά. "Αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του". Που να βρω να κουρνιάσω τώρα μες την καταχνιά;

Θέλω να πάω σπίτι μου. "Χίλια μύρια κύματα μακριά τ' Αιβαλί". Κουράστηκα και χάνω το δρόμο μου. Δεν βρίσκω τον δρόμο μου. Χάθηκε ο δρόμος μου. Εσβησε.

Θέλω να γυρίσω σπίτι μου και φοβάμαι. Φοβάμαι τη βροχή και τ' αστροπελέκια. "Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;" Δεν μπορώ να βρω το σπίτι μου. Το 'χασα. Δεν ξέρω ποιο είναι το σπίτι μου. Δεν ξέρω αν έχω σπίτι. Δεν ξέρω αν δικαιούμαι να έχω σπίτι. Δεν ξέρω αν δικαιούμαι.

Αστροπελέκια. Καλάσνικωφ και Τοκάρεφ. 5,45 και 7,62. Στο σκοτάδι κινούνται αθέατοι. Και ρίχνουν αστροπελέκια. Σε εισόδους κτιρίων, σε καφενεία, σε στάσεις λεωφορείων. Στήνουν ενέδρες. Αναδροι και ελεεινοί. Βομβαρδίζουν αμάχους. Γέροντες, γυναίκες και παιδιά. Γυναικόπαιδα βομβαρδίζουν. Με νόμους και συμφωνίες. Ολους μας βομβαρδίζουν. Με φόβους και ψέμματα. Οπου νάναι θα στήσουν και όλμους.

Τον χειμώνα θα μας γενοκτονήσουν. Θάναι βαρύς αυτός ο χειμώνας. Πολύ βαρύς. Θα μας κόψουν τη δόση. Σχεδιάζουν να μας κόψουν την δόση. Τι ντροπή και πως να την αντέξεις, αντέχεται; Τι αξιοπρέπεια πια; Ενας λαός με τσακισμένη αξιοπρέπεια. Με δόσεις ζούμε σαν εξαρτημένοι. Σαν ημιθανείς με οξυγόνο και σωληνώσεις. Μας έχουν στο χέρι. Θα τρώμε σκουπίδια κι ο ένας τον άλλον τον χειμώνα. Θα τρώμε φωτοβολταϊκά. Φοβάμαι ότι θα μας κόψουν την δόση καταχείμωνο. Πάει μας έχουν στο χέρι.

Πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία, άνθρωπος, λαός, φυλή, έθνος, γένος, ιστορία, μνήμες, μέλλον και παράδοση, όλα αυτά που είναι ένα κι αξεχώριστο, που πρέπει να είναι ένα κι αξεχώριστο, έγιναν "κομμάτια κι αποσπάσματα". Εγιναν εχθροί αφίλιωτοι, πολέμιοι κι αντίπαλοι. Εγιναν μπουκιά στο πιάτο των ανόμων. Εδεσμα στα τραπέζια των ανελέητων ανθρωποφάγων. Εμπόρευμα των ελεύθερων αγορών. Διακύβευμα των εθνικών πολιτικών, των επιδέξιων παζαριών και της φρίκης των λόγων και των συμφωνιών τους.

Ο λαός μου έχασε τον δρόμο του. Μαζί κι εγώ. Ο λαός μου έχασε την περπατησιά του. Το βήμα του. Εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά. Δεν ξέρει τι ακολουθεί και ποιον. Δεν ξέρει ποιον να ακολουθήσει. Δεν έχει κανέναν να ακολουθήσει. Απεγνωσμένος. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους αρχόντους του. Που ανοίξαν πάλι την πόρτα στους εχθρούς. "Σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί, και μεις τα πήραμε για φυλαχτά". Ο λαός μου φοβάται τους αρχόντους του πιο πολύ απ' τους εχθρούς του.

Καρτεράμε. Καρτεράμε στα πεζούλια μας καθισμένοι. Να ξαναπλαστεί ο έλληνας μέσα μας. Να ξαναγεννήσει τον ήρωα. Τον Σπαρτιάτη. Τον Διγενή, τον ΔημοΓιώργο, τον Κάστωρα και τον Πολυδεύκη. Τον Καραισκάκη και τον Προμηθέα. Τον ήρωα. Τον άγιο. Το σφαχτάρι.

Αυτόν που θα γίνει κουρμπάνι.
Αυτόν που θα πάρει τη σημαία και το λάβαρο.
Αυτόν που κουβαλάμε όλοι μέσα μας.
Τον γιό που τον γεννούν οι μάνες μας. Τον αδερφό που καμαρώνουν οι θυγατέρες μας. Γενιά με γενιά.
Τον αποφασισμένο. Τον έλληνα.
Καρτεράμε να ξαναγεννηθεί ο έλληνας ήρωας μέσα μας.

Τίποτ' άλλο δεν έχουμε. Μόνο τον εαυτό μας. Και τον διπλανό μας έλληνα.
Τον διπλανό μας έλληνα.

"Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς"

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Εδώ η μουσική υπόκρουση

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

"Η Ελλάδα έγινε δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία"

“Η Ελλάδα έγινε δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Και για πολλά χρόνια πορεύτηκε με αυτή την αντίφαση” είπε ο κ. πρόεδρος.

Δημοκρατία ε;

Σε μια δημοκρατία όμως δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις:
-ούτε σοσιαλισμό
-ούτε κομμουνισμό
-ούτε φιλελευθερισμό
-ούτε...

Διότι μια δημοκρατία είναι ένα πλήρες πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Την πολιτική και οικονομική κατεύθυνση την δίνουν οι πολίτες ΑΜΕΣΑ με ψηφίσματα. ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Και όχι με αντιπροσώπους βουλευτές.

Δημοκρατία με βουλευτές, αντιπροσώπους των πολιτών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. πρόεδρε. Πόσο μάλιστα όταν οι βουλευτές κάθε κόμματος λειτουργούν στην βουλή σαν συντεταγμένη διμοιρία πεζοναυτών, πιστοί στα κελεύσματα του κάθε αρχηγού. Κι ας λέει το σύνταγμα... κι ας υπόσχονται προεκλογικά οι αρχηγοί λαϊκές συμμετοχές

Δημοκρατία με δικαστές διορισμένους από τον υπουργό, επίσης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. πρόεδρε. Στο όνομά μας βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά ΕΡΗΜΗΝ μας. Που συμμετέχω εγώ ή ο διπλανός μου πολίτης στην απονομή δικαιοσύνης; ΠΟΥΘΕΝΑ. Εμ, τι δημοκρατία έχουμε τότε κ. πρόεδρέ της δημοκρατίας μας;

Δημοκρατία με κυβέρνηση που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει (ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, εδώ έγινε κυβέρνηση κόμμα που υποσχόταν ότι θα σταματήσει τον πόλεμο και τον συνέχισε) χωρίς την παραμικρή ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αντιπρόσωποι παντού (συνδικάτα, βουλή, δήμοι, κόμματα, σωματεία), με 4-ετείς και βάλε θητείες, χωρίς ΑΜΕΣΗ συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις, στην απονομή δικαιοσύνης και στο νομοθετικό έργο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δημοκρατία και ανάδειξη αρχόντων με εκλογές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στις δημοκρατία οι άρχοντες επιλέγονται με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Ας βρεθεί τέλος πάντων ένας πολιτικός άντρας να μιλήσει γι' αυτό. Ενας δημοκράτης. Οχι κομμουνιστής, όχι εθνικιστής, όχι σοσιαλιστής, όχι φιλελεύθερος.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΕΝΑΣ.

Αρα δεν αποκαταστάθηκε καμμιά δημοκρατία το 1974.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 322 π.χ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.
ΠΟΤΕ.

Ανοίξτε τα βιβλία σας τα σχολικά. Του δημοτικού. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμένα τον αναρμόδιο.

Σε ποια δημοκρατία θα αφήναν οι πολίτες να φτάσει το χρέος 300 δις ευρώ;
Σε ποια δημοκρατία οι πολίτες θα παραγγέλναν υποβρύχιο που γέρνει;
Σε ποια δημοκρατία οι πολίτες θα έφταναν σε τέτοιες συμφωνίες με Ζήμενς και φαρμακευτικές και χίλιους δυο;
Σε ποια δημοκρατία οι πολίτες θα επέτρεπαν να διορίζονται άσχετοι και αχρείαστοι στο δημόσιο;
Σε ποια δημοκρατία οι πολίτες θα επένδυαν τα λεφτά των ταμείων τους σε τοξικά ομόλογα;
Σε ποια δημοκρατία οι πολίτες δεν θα τιμωρούσαν "αυθημερόν" τους επίορκους χρηματισθέντες;
Σε ποια δημοκρατία θα επέτρεπαν οι πολίτες να πωλείται δημόσια περιουσία και επιχειρήσεις κοψοχρονιά;
...

Σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία; Μα τι λέτε κ. πρόεδρε; Δηλαδή, τι;
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;
Πείτε μας την συνταγή κ. πρόεδρε.
Πείτε μας κ. πρέδρε της Δημοκρατίας την συνταγή της Δημοκρατίας.
Να την ακούσουμε κι εμείς από τα χείλη σας. Να ακούσουμε τι είναι δημοκρατία από τα χείλη του προέδρου της δημοκρατίας. Να την μάθουμε κι εμείς. Να την αποστηθίσουν τα παιδιά μας. Να την πληροφορηθούν επιτέλους οι γέροντες και οι απόμαχοι της ζωής. Την δημοκρατία.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ;

Κι επειδή το σύστημα αυτό, που μετά την μεγαλειώδη μας επανάσταση του 1821 μας λέτε πως είναι δημοκρατία, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, προτείνω τα παρακάτω:

-Να μην ξανακάνουμε εκλογές με κόμματα
-Να καλέσουμε να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους όλα τα golden boys που επιθυμούν να αναλάβουν την διακυβέρνησή μας
-Αυτοί που θα επιλεγούν να υπογράψουν μαζί μας διετές συμβόλαιο που θα προβλέπει ΚΑΙ bonus αλλά ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ. Ωστε να μπορέσουμε να βάλουμε κάποιον στην φυλακή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα τα πάμε πολύ καλύτερα.

Αποκαλώντας αυτό το σύστημα δημοκρατία
-Ντροπιάζουμε τους προγόνους μας που αφήσαν τα κοκκαλάκια τους να ασπρίζουν στα χώματα αυτά για την δημοκρατία
-Ντροπιάζουμε και τους εχθρούς των προγόνων μας που πολέμησαν με τόση λύσσα και φανατισμό την δημοκρατία μέχρι που την νίκησαν
-Ντροπιάζουμε κάθε νοήμονα άνθρωπο πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη που έμαθε από τα σπαράγματα των προγόνων μας τι είναι και ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοκρατία και ακόμη προσκυνάει ευλαβικά την σκέψη και τους αγώνες τους
-Ντροπιάζουμε τον άνθρωπο και τον έλληνα

Και μια τελευταία ερώτηση κ. πρόεδρε της δημοκρατίας μας:
Πείτε μας μια αρχαία ελληνική δημοκρατία που είχε στην κεφαλή της πρόεδρο της δημοκρατίας.
Μία ελληνική δημοκρατία.

Θραξ Αναρμόδιος

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μια σταγόνα από την Ελλάδα που χάνεται



Θραξ Αναρμόδιος

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Φόβος και οργή

Φόβος και οργή.

Εχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία. Παρόλο το θέρος και την κάψα. Παρόλη την ευτυχή συγκυρία του μουντιάλ.

Αν δεν το χουν πάρει χαμπάρι τα επιτελεία των κομμάτων να τους πω, εγώ ο ταπεινός πολίτης, ότι εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ΕΝΑ ΒΗΜΑ πριν από μια ΠΡΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ. Αντε δυο βήματα.

Και, παραδόξως (σχήμα λόγου εντελώς), κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ κόμμα, μηδέ των "αριστερών" εξαιρουμένων, που είναι κι ο τομέας τους, δεν καταφέρνουν να πείσουν ΚΑΝΕΝΑΝ πια.

ΚΑΝΕΝΑΝ.

Αν δηλαδή τα "αριστερά" και "επαναστατικά" κόμματα περιμένουν καλύτερη περίοδο απ' αυτή τότε δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρουν από θρησκευτικές ομάδες που περιμένουν τους μεσσίες τους.

Αν και τα άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, που θέλουν να επιβάλλουν "επαναστατικές" αλλαγές, περιμένουν επίσης καλύτερη περίοδο από αυτήν, τότε είναι μακριά από την πραγματικότητα. Πολύ.

Και μη μου κατηγορήσει πάλι κανένας τον λαό. Οτι δεν έχει ωριμότητα να καταλάβει τον "επαναστατικό" τους σχεδιασμό οι μεν, και δεν ξέρω γω τι άλλο οι δε. Η ότι οι ποικίλοι εχθροί, καθεστωτικά ΜΜΕ και χίλιοι δυο άλλοι, έχουν ακόμη δύναμη και πειθώ. Ετσι ήταν πάντα αυτά.

Αυτά είναι ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ για να κρύψουν την δική τους ΑΤΟΛΜΙΑ να συγκρουστούν με το σύστημα και να ΠΕΙΣΟΥΝ με τον ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ.

Ο λαός είναι χαμένος στον ωκεανό. Περιμένει να δει αν έχει μείνει κανένας από το υπάρχον σκηνικό που να αξίζει να τον εμπιστευτεί. Σε λίγο, αν και όταν διαψευστεί κι αυτή η ελπίδα, θα αφηνιάσει. Και θα τα πάρει "όλα σβάρνα".


Θραξ Αναρμόδιος

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Πρόωρες εκλογές

Οταν σκέφτομαι καχύποπτα λέω πως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δηλαδή την οικονομική κατάσταση αφενός και τις καθημερινές αποκαλύψεις για σκάνδαλα επί σκανδάλων από την άλλη, εκλογές θα γίνουν όταν θα διασφαλιστούν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

-διάσωση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού ώστε να μην προκύψει κάποια αιφνίδια και κυρίως ακηδεμόνευτη λαϊκή εξέγερση που κανείς δεν ξέρει και τι πολιτικούς ή ακόμη χειρότερα πολιτειακούς στόχους μπορεί να υιοθετήσει
-συνέχιση και εδραίωση της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας στα αφεντικά των ΔΝΤ-Εκτ και της franchise ΕΕ, καθώς και γεωπολιτικών κερδών που προσδοκούν αυτά τα αφεντικά.

Οσο συντηρείται το τρέχον ΠαΣοΚ στην εξουσία χωρίς σοβαρούς κοινωνικούς τριγμούς κερδίζουν χρόνο.

Εν γένει η προσπάθεια του συστήματος στο άμεσο μέλλον θα είναι να μας πείσει ότι άλλαξε, παραμένοντας το ίδιο. Αυτοί που κονόμαγαν πάντα, και κονομάνε και τώρα θα συνεχίσουν να κονομάνε. Κι αυτοί που πληρώναν πάντα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν. ΟΛΑ θα παιχτούν πάνω στην διατήρηση αυτής της απλής μοιρασιάς.

Οι πρώϊμες αναδιατάξεις στο όλο σύστημα είναι ήδη ορατές. Εχουμε κοινοβουλευτική ομάδα ανένταχτων, νέο κόμμα του κ. Κουβέλη, και πρόθεση της κ. Μπακογιάννη για νέο κόμμα. Επίσης βλέπουμε αναδιατάξεις στο οικονομικό σκηνικό που κι εκεί έχουμε "σχήματα σωτηρίας" και "οικουμενικές" συμμαχίες και εξαγορές.

Το ΠαΣοΚ
---------
Στην φάση που είμαστε αν γίνουν εκλογές το πιθανώτερο είναι πως το ΠαΣοΚ θα πιάσει πάτο. Και με δεδομένες τις "συμπάθειές" του στην κοινωνία θα πάρει χρόνια για να ανανήψει. Ενα πιθανό σενάριο που βλέπω εγώ είναι αυτό του Χρουστσώφ. Δηλαδή ένα μελλοντικό ΠαΣοΚ ή όπως αλλιώς θα λέγεται τότε, με έναν μελλοντικό αρχηγό, που θα ρίξει το ανάθεμα στο τωρινό ΠαΣοΚ, θα υποσχεθεί εκ νέου "αλλαγή" και θα αποπειραθεί να ξανασταθεί στη σκηνή. Με κάνα δημοκρατικώτατο συνέδριο αναβάπτισης στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Νέα κομματικά σχήματα
---------------------
Είναι μια καλή εφεδρεία του όλου συστήματος στην προσπάθειά του να διασωθεί. Αν αποδειχτεί ότι ένα τέτοιο σχημα με ευρεία αποδοχή (οικουμενικό, εθνικής σωτηρίας κλπ), μπορεί να σταθεί εκλογικά, θα προσφέρει μια καλή δυνατότητα. Δηλαδή μία άμεση εναλλακτική στο τωρινό ΠαΣοΚ. Υπάρχει βέβαια ένα ζήτημα αξιοπιστίας προσώπων στον χώρο αυτό αλλά γενικώς μπορεί να έχουμε εκπλήξεις και μεταγραφές ποδοσφαιρικού τύπου.

Η ΝΔ
-----
Η χρυσή εφεδρεία της διάσωσης του τρέχοντος πολιτικού συστήματος όμως είναι η ΝΔ. Πέρα από την εκκαθάριση ορισμένων προσώπων από τις γραμμές της, που αφενός στερεώνει την θέση του τωρινού αρχηγού και ενισχύει την πίστη της λαϊκής της βάσης στο πρόσωπό του, η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε έφοδο, σύγκρουση και αναμόρφωση του συστήματος. Το έχει ήδη καταστήσει σαφές. Δεν θα τα πάρει δηλαδή από αυτούς που τα πήραν τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε εξήγγειλε κάποια δημοκρατική πολιτειακή αναμόρφωση. Την στιγμή αυτή το τελευταίο που θέλει το σύστημα είναι να περάσει η διακυβέρνηση της χώρας στην ΝΔ και να κάψει έτσι ένα καθαρό και καλό χαρτί. Η ΝΔ αν και όταν πάρει την διακυβέρνηση θα συνεχίσει, ενδεχομένως με μεγάλο περιορισμό της διαφθοράς και πιο λογικές πολιτικές, την "ζωή μέσα στο σύστημα". Περιμένοντας και το "άλλο κόμμα" να επανακάμψει, ώστε να έχουμε πάντα μια "δημοκρατική επιλογή".

Η κακιά έκπληξη
----------------
Η κοινωνία είναι πολύ θυμωμένη για τα οικονομικά χάλια, τα δημόσια δάνεια και την οικονομική διαφθορά, και πληγωμένη λόγω εθνικών ζητημάτων (βιβλία, σκοπιανό, θράκη-κύπρος-αιγαίο κλπ), λόγω ελληνοποιήσεων, λαθρομεταναστών κλπ. Αν βρεθεί μια φρέσκια και άφθαρτη πολιτική δύναμη, που θα εγγυηθεί διάφορα πράγματα, όπως ας πούμε την ασφάλεια στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, ενδεχομένως μέσω μιας ομοιόμορφα ντυμένης νεολαίας που θα περιπολεί εθελοντικά, που θα εμφανίσει κάποιον ρεβανσιστικό βερμπαλισμό που θα ταιριάζει με την υπάρχουσα κοινωνική οργή για τους υπαίτιους της οικονομικής μας καταστροφής, ή που θα υποσχεθεί ρήξη με την ΕΕ και τους μηχανισμούς της, θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση που έζησαν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες την δεκαετία του 30. Αυτό που απαιτείται, όπως πάντα, είναι ένας χαρισματικός αρχηγός και κάποιοι φιλόδοξοι χρηματοδότες που ποτέ δεν ξέρεις πως και από που μπορεί να προκύψουν. (Μια τέτοια πολιτική δύναμη αναλόγως και οικονομικών θα μπορούσε, εν είδει Χαμάς και πως-τις-λένε, μέχρι και να συνδράμει οικονομικά κάποιους ασθενέστερους πολίτες)

Εν γένει όταν σκέφτομαι καχύποπτα λέω πως δεν έχουμε πολλά καλά να περιμένουμε. Αν δεν αποφασίσουμε κι εμείς να κάνουμε πράγματι κάτι.

Θραξ Αναρμόδιος

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Χωρίς λόγια




Θραξ Αναρμόδιος

Ναι, όλοι ίδιοι είναι. Η ψεύτικη δημοκρατία τους κάνει όλους ίδιους

Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση. Παίρνω μια εφημερίδα τη βδομάδα γιατί δεν αντέχω τις ανόητες προπαγάνδες. Ψάχνω να βρω έναν τρόπο να μαθαίνω τι γίνεται και αναγκαστικά παρακολουθώ πολλά μπλογκς, προσπαθώντας να βγάλω κάποια άκρη. Σε ένα από αυτά, στο taxalia, είδα την ειδηση με τις καταγγελίες του κ. Καρχιμάκη κατά του κ. Χατζηγάκη.

Τα κόμματα και οι άνθρωποί τους κάνουν την δική τους δουλειά προσπαθώντας να συσκοτίσουν τα πράγματα όσον αφορά τις ευθύνες τις δικές τους και να τις ρίξουν μόνο στους "αντιπάλους" τους βγαίνοντας οι ίδιοι λευκές περιστερές.

Εγώ όμως έχω σχηματίσει, από χρόνια, την ακλόνητη βεβαιότητα για τον ολέθριο ρόλο των κομμάτων στη χώρα και στις ζωές μας. Και την φυσική εχθρότητά των κομμάτων προς την δημοκρατία. Δεν περιμένω από ΚΑΝΕΝΑΝ αντιπρόσωπο ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος να ακούσω την ΠΛΗΡΗ αλήθεια.

Ο πονηρός κ. Καρχιμάκης εμφανίζει μια δέσμη επισήμων εγγράφων του υπουργείου Γεωργίας (βαρέθηκα αυτές τις αλλαγές ονομάτων για λόγους μάρκετινγκ πια) και έχει στριμώξει άσχημα τον κ. Χατζηγάκη. Το ελάχιστο να ισχύει από αυτά που καταγγέλει ο κ. Καρχιμάκης, και είμαι βέβαιος ότι ισχύει πολύ παραπάνω, ο κ. Χατζηγάκης πρέπει όχι μόνο να εξοβελιστεί από την πολιτική ζωή αλλά 1) να αποζημιώσει το δημόσιο για την οικονομική βλάβη και 2) βέβαια να δικαστεί για όλα αυτά.

Ομως...

ο υπερδραστήριος κ. Καρχιμάκης, πρωταθλητής στην κατάθεση επερωτήσεων στην προηγούμενη βουλή σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες των "αντιπάλων" του, ο αντιπρόσωπος μου και υπηρέτης μου (αυτός θέλησε μόνος του να υπηρετήσει τον λαό, δεν τον πήρε ο λαός απ' το μανίκι), με κοροϊδεύει ασύστολα όταν φωνάζει στο τηλεοπτικό γυαλί (το taxalia έχει βίντεο από δελτίο ειδήσεων): "ορίστε πως φτάσαμε ως εδώ", εννοώντας ότι για το οικονομικό χάλι ευθύνονται οι καταχρήσεις του κ. Χατζηγάκη και των παρομοίων της ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση.

Το πρώτο αποτέλεσμα που θα έχει αυτό θα είναι να πυροδοτήσει καβγάδες και "σκοτωμούς" οπαδών ένθεν και ένθεν. Τι θα κερδίσουμε μ' αυτό; Τίποτε. Θα ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ. Και βασικά ο κάθε κ. Καρχιμάκης κάθε κόμματος αυτό θέλει. Να χάσουμε πάλι. Να χάσει ο λαός. Γι' αυτό αποκαλύπτει την μισή αλήθεια. Γι' αυτό αποκαλύπτει τις πομπές μόνο των "αντιπάλων" του και αποκρύπτει εκείνες των δικών του.

Οι πονηρότατοι κ.κ. Καρχιμάκηδες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, μου αποκρύπτουν συστηματικά τα ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και μου δείχνουν μόνο εκείνα των αντιπάλων τους. Ο στόχος τους είναι όχι τα λαϊκό συμφέρον αλλά το συμφέρον του κόμματός τους. Αν ήταν στόχος του κάθε κ. Καρχιμάκη του κάθε κόμματος το δημόσιο συμφέρον δεν θα μου αποκάλυπτε μόνο τις πομπές του κάθε κ. Χατζηγάκη του κάθε "αντιπάλου" κόμματος. Αλλά το δημόσιο συμφέρον δεν είναι το πρώτο μέλημα τέτοιων ανθρώπων. Είναι το κομματικό.

Ιδού ορισμένες λογικές αναντιστοιχίες:

-Το αγροτικό κανάλι συστάθηκε επί ΠαΣοΚ, όχι επί Χατζηγάκη
-Τα 090 (ροζ) τηλέφωνα τα είχε κομμένα δηλαδή το ΠαΣοΚ από τις κλήσεις του υπουργείου και τα άνοιξε η ΝΔ;
-Υψηλότατοι λογαριασμοί τηλεφώνων επί ΝΔ στο υπουργείο. Ποιοι είναι όμως οι αντίστοιχοι επί ΠαΣοΚ;
-να μην συνεχίσω γιατί είναι προσβολή και ΒΙΑΣΜΟΣ της λογικής όλα αυτά.

Δεν φταίνει μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα. ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Τα ήξεραν όλοι. Ολοι έχουν διορίσει κι έχουν κάνει κι έχουν κάνει που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ολοι ίδιοι είναι; Ρωτάνε οι υπερασπιστές του κάθε ενός κόμματος προβάλλοντας τους δικούς τους αδιάφθορους σαν απόδειξη ότι δεν ειναι όλοι ίδιοι. Και κατηγορούν όσους ζητάνε ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ότι υποστηρίζουμε άκριτα πως "όλοι ίδιοι είναι".

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Οχι μόνο οι πολιτικοί.

Κάτω από παρόμοιες συνθήκες έχουμε παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι η ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που τους κάνει διεφθαρμένους. Και όλους ίδιους. Είναι η ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΑΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ που κάνει τους πολιτικούς αυτό που είναι. Είναι ΚΑΛΠΙΚΗ δημοκρατία που κάνει ΚΑΛΠΙΚΟΥΣ άρχοντες. Είναι η κοινοβουλευτική "δημοκρατία" που γεννάει, θρέφει και θεριεύει την διαφθορά και την αρπαγή.

Και πονηρούς σαν τον αρχάγγελο τιμωρό υπηρέτη μου, κ. Καρχιμάκη.

Θραξ Αναρμόδιος

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Οι προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση

Ελπίζω να κάνετε χρήση της δημοκρατικής σας υποχρέωσης να ανεχτείτε την διαφωνία μου, γιατί εγώ θα κάνω χρήση του δημοκρατικού μου δικαιώματος να διαφωνήσω.

Οχι σε όλα. Αλλά σε σημαντικά.

Πήγα στο site της ΝΔ και διάβασα την ομιλία. Μία παρατήρηση στον webmaster του site της ΝΔ: συνάδελφε έπρεπε να φτάσω μέχρι το τέλος της ανάγνωσης του κειμένου για να δω ότι έχεις βάλει εκεί σε pdf τις διαφάνειες. Ετσι στερήθηκα μία πιο εποικοδομητική ανάγνωση όμως. Θα προτιμούσα και νομίζω κι άλλοι θα συμφωνούσαν σ' αυτό, οι διαφάνειες να μπουν ΜΕΣΑ στο κείμενο σαν εικόνες στην θέση που πρέπει η κάθε μια. Αυτή είναι και η έννοια του hypertext εξάλλου. Εμένα πολύ θα με διευκόλυνε αυτό.

Πρώτα πρώτα διαφωνώ με την ιερότητα που αντιμετωπίζει η ΝΔ το μνημόνιο. Οτι κιαν πιστεύει η ΝΔ και ο αρχηγός της, η χώρα δεν ανέλαβε ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση. Η χώρα δεν εξέλεξε ΚΑΝΕΝΑΝ και δεν έδωσε ΚΑΜΜΙΑ εξουσιοδότηση σε ΚΑΝΕΝΑΝ να υπογράψει μια τέτοια δανειακή σύμβαση. Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης αυτής είναι προϊόν ΑΠΑΤΗΣ και ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ της ψήφου του ελληνικού λαού με ΑΛΛΕΣ υποσχέσεις. Τελεία και παύλα.

Το να αναγνωρίζει η ΝΔ την νομιμότητα ΑΥΤΗΣ της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του Μνημονίου, είναι σαν να νομιμοποιεί την ΑΠΑΤΗ του ΠαΣοΚ για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Η έστω να την αποδέχεται. Τώρα είναι σαν να μας λέει η ΝΔ περίπου τα εξής: "οκ, σας είπαν ψέμματα ότι λεφτά υπάρχουν και θα σας τα μοιράσουν κιόλας και τους ψηφίσατε κι εσείς κουτά μου, αλλά με την ψήφο σας τους δώσατε την δυνατότητα να πάρουν αυτό το δάνειο και τώρα μπορεί μεν να εξαπατηθήκατε εσείς αλλά κι εμείς πρέπει να τηρήσουμε την υπογραφή του κράτους παρόλο που την έβαλαν οι απατεώνες που ψηφίσατε". Ε, όχι ρε παιδιά.

Οκ, δεν μπορούμε να πάμε να δανειστούμε στις @#&%-αγορές όπως τα έκαναν αυτοί που τα έκαναν. Και άρα έχουμε ανάγκη να δανειστούμε από αλλού. Σύμφωνοι σ' αυτό. Αλλά με αυτούς τους όρους; Με μια δανειακή σύμβαση που καταργεί μέχρι και το ισχνό σύνταγμά μας; Που μας παίρνει τα σώβρακα; Που καταδικάζει τους γέροντες γονείς μας στην απελπισία; Που ξενητεύει τους νέους; Που καταργεί την εθνική μας κυριαρχία; Που ψηφίστηκε παράνομα; Που είναι εξώφθαλμα άκυρη από παντού η νομιμότητά της;

Δάνειο χρειαζόμαστε. Αλλά όχι με αυτούς τους όρους. Αρα η ΝΔ, πρώτα και κύρια έπρεπε να πει ότι θεωρεί ΑΚΥΡΟ το Μνημόνιο. Και ότι θα ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ τους όρους αυτής της δανειακής σύμβασης. Και μετά να μας εκθέσει τα υπόλοιπα μέτρα.

Σχετικά με τα μέτρα τώρα. Το μισό κείμενο που είδα ΔΕΝ ήταν μέτρα. Ηταν κριτική της κυβέρνησης που μας οδήγησε σε αυτό το μεγάλο χάλι. Εμένα δεν μου χρειαζόταν να τα ακούσω ΑΛΛΗ μια φορά.

Από τα μέτρα που προτείνει απουσιάζει το σημαντικώτερο: η μεταφορά των βαρών από τις πλάτες του λαού, στις πλάτες αυτών που έχουν αφορολόγητα υπερκέρδη, ατέλειες και επιδοτήσεις. Από τις πλάτες των μη-εχόντων στις πλάτες των εχόντων. Δηλαδή αν εξαιρέσεις το σημείο για τις χαμηλές συντάξεις, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ο ΦΠΑ, ΦΠΑ και τα γνωστά. Α, ναι, δεν μας το επιτρέπει το Μνημόνιο.

Στα θετικά, που δυστυχώς κινούνται εντός των πλαισίων της λογικής του Μνημονίου υπάρχουν αρκετά. Οπως η ανάγκη τόνωσης της αγοράς, η εξόφληση των προμηθευτών του δημοσίου και παρόμοια.

Αλλά στο σύνολό τους τα μέτρα, στην πρώτη ανάγνωση, είναι στην κατεύθυνση της διαχείρισης της υπάρχουσας άσχημης οικονομικής κατάστασης που δημιουργήθηκε από την εκλογική εξαπάτηση του ΠαΣοΚ και την επακόλουθη πολιτική του. Διαχείριση κρίσης δηλαδή. Διαχείριση της κρίσης.

Τα μέτρα ΔΕΝ συγκρούονται με την φορολογική αδικία, με τα τραπεζικά, εφοπλιστικά και επιχειρηματικά υπερκέρδη, ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που δρουν στην ελλάδα. Σιγή. Περιμένουμε να επενδύσουν 10ετίες τώρα τα κεφάλαια αυτά. Μα δεν θα επενδύσουν ακόμη κιαν το μηνιάτικο φτάσει τα 250 ευρώ ακόμη κιαν τους δώσουμε ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ φοροελάφρυνσης για να μην φοροδιαφεύγουν.

Εμένα τα μέτρα δεν με έκαναν να ονειρευτώ το καλύτερο αύριο.

Απογοητεύθηκα.

Θραξ Αναρμόδιος

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Χωρίς οπαδούς κομμάτων η διαφθορά καταρρέει

Εγώ δεν θέλω να είναι άγιος κανένας πολιτικός.

Στο κάτω-κάτω και να θέλω και να μην θέλω το ίδιο είναι. Αν δεν τον ελέγχω τι κάνει, κι ο άγιος θα μου καταντήσει κλέφτης. Διεφθαρμένος και διαφθορέας. Θα τα πάρει και θα λαδωθεί.

Τι τώρα; Στην αγιοσύνη και στην πατριωσύνη του καθενός θα βασίζομαι; Αφού πρέπει να τον ελέγχω τι κάνει. Κιαν δεν τα κάνει καλά ή όπως μου τα υποσχέθηκε, να τρώει καρπαζιά και να φεύγει. Οχι όμως μετά από τέσσερα χρόνια. Γιατί σε τέσσερα χρόνια, ένας τέτοιος μαζί με τα κολλητάρια του, θα με ρημάξει. Θα με χαντακώσει. Θα μπουκώσει από παντού τις τσέπες και τη στοματάρα του.

Αρα 1) πρέπει ΚΑΙ να μπορώ να τον ελέγχω, εγώ και οι συμπολίτες μου και ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ που είναι τα κολλητάρια του. Αμεσα. Αμεσα λέμεεεεεεε. Οχι να τον ελέγχουν οι κολλητοί του και να μου τον βρίσκουν παντα καθαρό κι αυτός να μου χει ρημάξει το σύμπαν.

Και 2) να μπορώ να τον στέλνω στο πυρ το εξώτερον μόλις αντιληφθώ ότι πάει να τα πάρει ή να μου κάνει κουτσουκέλες στα εθνικά και σε κείνα και στα άλλα. Εκείνη την στιγμή. Οχι μετά 4 χρόνια. Θα είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ μετά 4 χρόνια. Ζεματίστηκα άμα κάνω 4 χρόνια να τον σουτάρω.

Γι’ αυτό ο οπαδός ενός κόμματος, αυτός που έχει “διαλέξει και πλευρά” ώστε να μην καταλήξει και στην Δαντική κόλαση ως “οκνηρός”, αυτός ο οπαδός που δεν έχει ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ την παραπάνω ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ κάνει κακό. Μα πάρα πολύ κακό.

Κακό λέμε μόνο κάνει ο οπαδός ενός κόμματος.

Μπορεί να κοιμάται αυτός ήσυχος πως διάλεξε πλευρά. Αλλά εγώ θα βλέπω εφιάλτες. Διότι ο οπαδός δεν διαθέτει την απαραίτητη κρίση για να βγάλει το πιο απλό συμπέρασμα. Και να απαιτήσει και τις ανάλογες αλλαγές. Να παλαίψει γι’ αυτές.

Διότι στην ύπαρξή του οπαδού, την ευπιστία του, τον ενθουσιασμό του, τα όνειρά του ή ακόμη και την διαφθορά του, πατάει όλο αυτό το ΣΑΠΙΟ σύστημα. Που μας έχει καβαλήσει 2 αιώνες τώρα από το 1821. Που μας πίνει καθημερινά το αίμα.

Αυτό το σύστημα που μαζεύει τόνους χρήμα από φόρους για να γεμίσει την άπατη καταβόθρα του. Που θέλει να φορολογήσει το σύμπαν. Μέχρι τον αέρα που αναπνέω εγώ και η οικογένειά μου. Σαν τον καπνικό φόρο των βυζαντινών αυτοκρατόρων κάτι.

Ολο αυτό το οικοδόμημα στηρίζεται πάνω στον οπαδό. Στην συναισθηματική του τοποθέτηση. (ω! ναι, είναι ΠΑΝΤΑ συναισθηματική, αλλιώς δεν θα χαμε και τόσους καβγάδες). Και στην προθυμία του να παραιτηθεί από την κριτική σκέψη.

Χωρίς οπαδούς κομμάτων η διαφθορά ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Κι όσο μαλώνουν οι οπαδοί με τους “αντιπαλους οπαδούς”, οι διεφθαρμένοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Είναι τόσο απλό.

Μαλώνουν μεταξύ τους οι οπαδοί των λιγώτερο διεφθαρμένων με τους οπαδούς των περισσότερο διεφθαρμένων. Αντί να δουν πως θα συνεννοηθούν πριν πέσει το σπίτι μας και μας πλακώσει όλους.

Θραξ Αναρμόδιος