Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο λαός ξεπέρασε το πολιτικό σύστημα.

Από το Προεδρική Δημοκρατία.

Όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία πρακτικά συμπεράσματα που βγαίνουν, σχετικά με την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις χθεσινές εκλογές.

Αυτά είναι:
1) Στην ουσία μετείχαν στην ψηφοφορία, μόνο τα κομματικά μέλη των διαφόρων κομμάτων του πολιτικού συστήματος μαζί με τις οικογένειές τους, κάποιους παρατρεχάμενους και κάποιους ελάχιστους πολίτες που έχουν ακόμα κομματικές παρωπίδες.

2) Ο υπόλοιπος λαός αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία, ή έριξε λευκό και άκυρο, αφήνοντας γυμνά τα κόμματα να συμμετέχουν μόνα τους.

3) Πλήρης απαξίωση από τους απλούς πολίτες του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, το οποίο θεωρούν πλέον ξεπερασμένο από τις εξελίξεις και ανίκανο να δώσει λύσεις.

Με λίγα λόγια, ο απλός λαός έμεινε στα σπίτια του ή έριξε λευκό και άκυρο, αφήνοντας τα κόμματα μόνα τους καθόσον και αυτό είναι το βασικότερο όλων, θεώρησε ότι η συμμετοχή του δεν έχει καμία αξία, ούτε επηρεάζει ή διαμορφώνει πλέον τις πολιτικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες.

Έτσι όμως, με το λαό στη γωνία, το πράγμα δεν μπορεί να πάει μακρυά. Θα πρέπει όλοι να καθίσουν κάτω και να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Η κρίση είναι τεράστια και δεν είναι μόνο οικονομική. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων μας για το ξεπέρασμα της ποικιλόμορφης κρίσης.
Τώρα πλέον, η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να μένει άλλο στη γωνία.
Θα πρέπει η κοινωνία να μπει στην πολιτική, μέσα από την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Θραξ Αναρμόδιος (δια την αντιγραφήν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου