Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αποχή έκαναν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων

 Αποχή έκαναν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Και του ΠαΣοΚ, και της ΝΔ, και των άλλων κομμάτων.

Και μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς που απείχαν, ΔΕΝ υπήρχε και ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα, εκτός από το κόμμα τους. Το κόμμα τους ή αποχή. Και πρέπει να είναι αρκετοί αυτοί. Και μάλλον και οι πιο θυμωμένοι.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι οι εκλογείς αυτοί, για ΚΑΠΟΙΟΥΣ λόγους, είναι δυσαρεστημένοι με τις επιλογές και την πολιτική του κόμματός τους. Δυσαρεστημένοι είτε με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων τους, είτε με τους υποψηφίους που τους πρότειναν τα κόμματά τους.

Αυτά τα απλά, παραπάνω, οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν λίγο, δεν σε αφήνουν να πιστέψεις ότι τα κατάλαβαν. Τουλάχιστον φανερά. Αντ’ αυτού συνεχίζουν όλοι, λίγο πολύ, τους επινίκιους λόγους και τις θριαμβολογίες. Που να ελπίσει ο πολίτης;

Οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ, που απείχαν, έστειλαν εντολή στο ΠαΣοΚ να αλλάξει πορεία, κι ότι το Μνημόνιο δεν θέλουν ούτε να το ακούν ούτε να το βλέπουν, και να σταματήσει αυτή την εθνομηδενιστική κατηφόρα και την οικονομική αφαίμαξη.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που απείχαν, έστειλαν εντολή στη ΝΔ να αλλάξει πορεία, να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και να την ανατρέψει και να βάλει στο στόχαστρό της όχι μόνο την “κυβέρνηση του Μνημονίου” αλλά και αυτούς που είναι από πίσω, όπως το ΔΝΤ.

Οι φηφοφόροι που απείχαν, έστειλαν εντολή και στους δυο, να πάψουν να σκέφτονται να στέλνουν τον λογαριασμό μόνο στον λαό. Να του δώσουν δημοκρατία. Να επιλέγει αυτός τους υποψήφιους και όχι οι αρχηγοί. Να δώσουν στον λαό την δυνατότητα να πάρει πραγματικά μέρος στις αποφάσεις. Οχι στα λόγια μόνο.

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου