Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οι φρουρούμενοι διαχειριστές της κατοχής συνεντευξιάζονται

Θα βγουν στο γυαλί. Οι φρουρούμενοι. Ολοι είναι φρουρούμενοι. Πρωθυπουργός και δημοσιογράφοι. Με δικά μας έξοδα φυσικά. Είμαστε κιμπάρικος λαός.

Γραβάτες, κουστούμια, μοντελάκια και άνεση. Θα μιλήσουν για οικονομία, για τις ευθύνες των προηγούμενων (αυτό πουλάει ακόμα νομίζουν), για τους καλούς εταίρους μας, για την σωτηρία της πατρίδας και το σχέδιο σωτηρίας που...
εφαρμόζουν, για συνέπεια λόγων, για έλλειμμα και ανάπτυξη.
Και για χρεωκοπία. Οχι την δική τους. Την δική μας.

Οι δημοσιογράφοι θα κάνουν πως κάνουν ερωτήσεις. Κι ο πρωθυπουργός θα κάνει πως απαντάει.

Ενα χλιδάτο και ευπρεπές δημοσιογραφικό σώου θα δούμε. Που προετοίμασαν τα επιτελεία του ολέθρου μας. Με στόχο έναν και μοναδικό: να μας τρομάξουν. Κι άλλο. Ωστε να πάμε να ψηφίσουμε. Και μάλιστα να ψηφίσουμε υποψηφίους του ΠαΣοΚ.

Θα μας βάλουν μπρος σε δίλημμα, λένε: αν ο λαός δεν "επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του" στο ΠαΣοΚ μπορεί η χώρα να οδηγηθεί μέχρι και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μέχρι και σε χρεωκοπία (λες και τώρα δεν χρεωκοπήσαμε).

Και γιατί είναι διλήμματα για μας το λαό αυτό;

Αυτα, χρεωκοπία ή πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσε να είναι διλήμματα και ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτά στις κόντρες και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, την Τρόϊκα δηλαδή. Οχι για μας το λαό.

Αλλά εδώ δεν έχουμε μια ελληνική κυβέρνηση που υπερασπίζεται τον λαό της χώρας απέναντι στα ξένα συμφέροντα. Αλλά μια ελληνική κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα σχέδιο υπαγορευμένο από τα ξένα συμφέροντα.

Το δίλημμα δεν είναι για μας, για το λαό.
Το δίλημμα είναι για την Τρόϊκα και την κυβέρνηση.

Εμείς, ως λαός, δεν έχουμε να χάσουμε πολλά πράματα.
Η οικονομία της χώρας είναι πεθαμένη. Κι όποιος ακόμη δεν το κατάλαβε, δεν κατάλαβε τίποτε.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Δημοσιογράφοι μόνο των καναλιών. Οχι εφημερίδων. Οι εφημερίδες πέθαναν. Και τα κανάλια βέβαια έχουν πεθάνει οικονομικά. Αλλά τα συντηρούν με ενέσεις γιατί έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν, για κάθε κυβέρνηση. Προπαγανδιστικό. Γι' αυτό και δεν έχουν δοθεί ακόμη οι άδειες στα κανάλια. Ωστε να εκπέμπουν παράνομα. Και να μπορεί η κάθε κυβέρνηση να τα έχει στο χέρι. Διότι η διαπλοκή έχει δυο άκρες. Οχι μία.

ΥΓ2. Και φυσικά η συνέντευξη θα είναι δια-καναλική. Ωστε να τη δει ο λαός, θέλει δε θέλει. Εφαρμοσμένη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου