Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

Ξένα οικονομικά κέντρα έχουν αλώσει το κράτος διαφθείροντας πολιτικούς, με μόνο σκοπό την συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας, εδώ και δεκαετίες. Βάζοντας τεράστια εμπόδια στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Κυρίως στους μικρους και μεσαίους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι σύμμαχοί των ξένων αυτών κέντρων. Συνεταίροι τους.

Δηλαδή, η πολιτική διαφθορά είναι ο νεκροθάφτης της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.



Οσο έχουμε πολιτική διαφθορά...
(κι έχουμε να φαν κι οι κότες), ανάπτυξη ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Κι όσο δεν βλέπουμε ανάπτυξη, δεν θα δούμε κι ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

Είναι τόσο απλό.

Ανεξάρτητα κόμματα θέλουμε λοιπόν. Χωρίς διεφθαρμένους πολιτικούς.
Χωρίς ανεξάρτητα κόμματα, ανεξάρτητο κράτος δεν κάνουμε.

Ανεξάρτητο κράτος χωρίς ανεξάρτητα κόμματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Ανεξάρτητο κράτος με τα κόμματα γεμάτα πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα εδώ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Γι' αυτό συζητήσεις οικονομικές και οικονομικίστικες που λαμβάνουν μόνο υπόψη οικονομικούς δείκτες, ΔΕΝ ΛΕΝΕ πολλά πράγματα. Δεν σημαίνουν τίποτε. Δεν πιάνουν "χαρτωσιά".

Η διαφθορά είναι τόση και τέτοια που θα ακυρώσει οποιοδήποτε αναπτυξιακό μέτρο. Δίότι η ανάπτυξη πάει κόντρα στα συμφέροντα που η πολιτική διαφθορά εξυπηρετεί.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Και η πολιτική διαφθορά ΔΕΝ μπορεί να καταπολεμηθεί με τα "συνήθη μέσα": εξεταστικές βουλευτών και διορισμένους από την κυβέρνηση δικαστές. Τα δοκιμάσαμε πολλές φορές αυτά τα "όπλα" και ήταν άσφαιρα.

Οποιος νομίζει ότι μπορεί να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης χωρίς να γεμίσει τις φυλακές με τους διεφθαρμένους πολιτικούς ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Κι εμείς δεν έχουμε ακόμη ΚΑΝΕΝΑΝ διεφθαρμένο στη φυλακή. Εχουμε μόνο ελλείμματα. Εχουμε μόνο τεράστια κρυφά δάνεια. Και κανέναν στην φυλακή.

Εχουμε έγκλημα χωρίς ενόχους.

Εχουμε ομολογία της μεγάλης διαφθοράς πρόσφατα από επιφανές στέλεχος του EuroGroup. Οτι ήξεραν για δεκαετίες για το οικονομικό χάλι του ελληνικού δημοσίου αλλά δεν μιλούσαν γιατί κέρδιζαν "τεράστια ποσά".

Και έχουμε ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ κόμματα που κάνουν "αντι-μνημονιακό" αγώνα χωρίς να λένε τίποτε για την ταμπακιέρα: τους οργανισμούς εκείνους, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που κέρδιζαν και κερδίζουν "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ" και μας έφεραν το Μνημόνιο. Η παρούσα καταστροφική κυβέρνηση είναι ένας απλός εκτελεστής του σχεδίου. Οι εγκέφαλοι είναι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και η διεθνής ληστοσυμμορία πίσω από αυτούς.

Και όσο δεν μιλάει η αντιπολίτευση εναντίον τους, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κρατάμε μικρό καλάθι.

Πατριωτική πολιτική δεν μπορεί να γίνει όταν λες ότι θα τιμήσεις την "υπογραφή τους κράτους" στο Μνημόνιο. Κάτω δηλαδή από ένα κείμενο που παραδίνει μεγάλα τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένους οργανισμούς, και αποδέχεται να δικαστεί η ελλάδα με το Αγγλικό δίκαιο. Τι πατριωτική πολιτική είναι αυτή; Τι αντι-μνημονιακή πολιτική είναι αυτή;

Ασε δε τους υποψηφίους...
Μερικοί είναι τόσο για γέλια, που σου κόβεται η όρεξη να γελάσεις.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Πατριωτική πολιτική και αντι-μνημονιακή πολιτική είναι να βγεις και να καταγγείλεις τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ως κατάπτυστο και ως βασικό όργανο της καταστροφής που βιώνουμε.

2 σχόλια:

  1. αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν εχουμε αναγκη απο ξενα κεφαλαια, ξενη επιχειρηματικοτητα, διεθνη ανταγωνισμο.
    Το ζητημα ειναι το πως θα διαχειριστουμε τα παραπανω :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά όλα φίλε Θράκα.
    Μόνο στο πλαίσιο πρέπει να βάλουμε και την αλλοτρίωση του καταναλωτή από τις πολυεθνικές που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πριμοδότησαν.
    Αυτά για τη ξένη επιχειρηματικότητα-κεφάλαια-ανταγωνισμό είναι τα γνωστά εργαλεία εκμετάλλευσης και υπανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή