Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Βουλευτικές εκλογές: Ποιον συμφέρουν;

Βουλευτικές εκλογές αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν
-ούτε στο ΔΝΤ
-ούτε στην ΕΕ
-ούτε στην ΝΔ
-ούτε στο ΠαΣοΚ
-ούτε στους παλιούς και νέους δανειστές μας.

Αυτοί όλοι έχουν πολλά

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρωθυπουργική απειλή προς ποιον; α) Την ΝΔ; β) Τον λαό; γ) Αλλον; δ) ΔΞ/ΔΑ;

Ο πρωθυπουργός, προχθές Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην δια-καναλική συνέντευξή του, την οποία έδωσε σε έγκριτους και υψηλόμισθους, και πολύ καλοντυμένους, τηλεοπτικούς vip-δημοσιογράφους, καναλιών και μόνο, στα οποία κανάλια καμμία κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια να εκπέμπουν, για ευνόητους λόγους εθνικού συμφέροντος, και τα οποία κανάλια είναι ιδιοκτησία μεγάλων οικονομικών παραγόντων της χώρας και της εταίρου μας (ο θεός να της το ξεπληρώσει) Γερμανίας, εξετόξευσε απειλή περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι του κόμματός του, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, πατώσουν. (φίου, μεγάλη πρόταση)

Απειλή με πρόωρες εκλογές λοιπόν.

Παπανδρέου εναντίον Σαμαρά (όταν είναι στην αντιπολίτευση, πόσο μοιάζουν όλοι)




Πηγή


Ενημέρωση (2 Δεκ 2010): Τελικά μάλλον πρόκειται για εξαπάτηση. Δείτε εδώ γιατί.




Θραξ Αναρμόδιος

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οι φρουρούμενοι διαχειριστές της κατοχής συνεντευξιάζονται

Θα βγουν στο γυαλί. Οι φρουρούμενοι. Ολοι είναι φρουρούμενοι. Πρωθυπουργός και δημοσιογράφοι. Με δικά μας έξοδα φυσικά. Είμαστε κιμπάρικος λαός.

Γραβάτες, κουστούμια, μοντελάκια και άνεση. Θα μιλήσουν για οικονομία, για τις ευθύνες των προηγούμενων (αυτό πουλάει ακόμα νομίζουν), για τους καλούς εταίρους μας, για την σωτηρία της πατρίδας και το σχέδιο σωτηρίας που...
εφαρμόζουν, για συνέπεια λόγων, για έλλειμμα και ανάπτυξη.
Και για χρεωκοπία. Οχι την δική τους. Την δική μας.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

Ξένα οικονομικά κέντρα έχουν αλώσει το κράτος διαφθείροντας πολιτικούς, με μόνο σκοπό την συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας, εδώ και δεκαετίες. Βάζοντας τεράστια εμπόδια στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Κυρίως στους μικρους και μεσαίους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι σύμμαχοί των ξένων αυτών κέντρων. Συνεταίροι τους.

Δηλαδή, η πολιτική διαφθορά είναι ο νεκροθάφτης της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Προσωπική εξομολόγηση

Επιχειρήματα μπορεί να έχω αλλά τι νόημα έχουν πια;

Γι’ αυτό λέω να προβώ σε μια προσωπική εξομολόγηση. Και να βάλω και λίγο συναίσθημα.

Μπήκα στο γραφείο σήμερα το πρωϊ και βρήκα να με περιμένει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Είδα το νούμερο και κόντεψα να πάθω και δεύτερο έμφραγμα. Πήρα λοιπόν τον λογαριασμό και τον έβαλα στη στοίβα με τους άλλους λογαριασμούς. Αυτούς που έχω απλήρωτους...
για αυτό το μήνα. Μετά, ούτε καφέ ήθελα να κάνω, ούτε να δουλέψω πια.

Εμεινα να κοιτάω την στοίβα των απλήρωτων λογαριασμών μου. Να αναρωτιέμαι για το μέλλον μου. Το μέλλον όλων αυτών των προσώπων που αγαπώ.

Απορίες κι ερωτήματα

1. Αν “κερδίσει” τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ, θα ζητήσει να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
2. Πόσο επίμονα;
3. Γιατί δεν ζητάει από τώρα η ΝΔ να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
4. Δεν βλέπει το κόμμα της ΝΔ να υπάρχει ΤΩΡΑ λόγος για να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
5. Γιατί δεν ζητάει η ΝΔ με κάποιον τύπου ΑΝΕΝΔΟΤΟ ένα δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, το Μνημόνιο 2, τα μέτρα, τα επόμενα μέτρα, τα χίλια δυο;

——————————————-
6. Γιατί η ΝΔ φοβίζει τους ήδη φοβισμένους πολίτες ότι αν “χάσει” τις αυτοδιοικητικές, το ΠαΣοΚ θα είναι ελεύθερο να πάρει κι άλλα μέτρα;

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Είναι άλλη Ελλάδα και είναι άλλοι έλληνες

Ας το ξαναπώ (μήπως κι αρχίσει να το λαμβάνει επιτέλους κανένας υπόψη): Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι η ίδια χώρα, όπως ήταν πριν από 8 μήνες. Οι έλληνες ΔΕΝ είναι οι ίδιοι έλληνες, όπως ήταν πριν από 8 μήνες.

Είναι άλλη Ελλάδα και είναι άλλοι έλληνες.

Δυστυχώς, αυτό ΔΕΝ φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψη, ούτε ο πολιτικός λόγος των κομμάτων, ούτε οι δημοσκοπικές αναλύσεις. Και τελικά οδηγούνται, κόμματα και αναλυτές, να ΜΗΝ λαμβάνουν υπόψη το τι ζητάει και θέλει ένας ολόκληρος λαός.

Πως φαίνεται αυτό; Από το ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ να πουν για την “τερατώδη” ποσότητα ψηφοφόρων που αρνούνται να τοποθετηθούν. Κανείς τους.

Κληρωτοί πολίτες εναντίον διαφθοράς

Η διαφθορά των ανθρώπων της εξουσίας, η πολιτική διαφθορά, είναι πολύ παλιό φαινόμενο . Αρχαιότατο.

Στη δική μας γραμματεία έχουμε αναφορές από τον Όμηρο ακόμη. Πολλές. Αλλά και άλλοι συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Ησίοδος ή κι ο Θέογνις ακόμη, λίγο αργότερα, μας δίνουν να καταλάβουμε την παλαιότητα του φαινομένου. Στα χρόνια της δημοκρατίας, από τις πληροφορίες που έχουμε, βλέπουμε ότι υπάρχει πάντα παρών ένας διαρκής φόβος ότι ο δημόσιος άρχοντας θα διαφθαρεί και σαν αποτέλεσμα το δημόσιο ταμείο και το κοινό συμφέρον θα ζημιωθεί. Στα χρόνια της κατάπτωσης της αρχαίας δημοκρατίας, βλέπουμε μάλιστα ότι η πολιτική διαφθορά έχει πια γενικευτεί.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μουσική και γλέντι ελληνικό

Η μεγάλη επέλαση απέναντι στον τρόπο ζωής μας και στην κουλτούρα της διασκέδασής μας, την αστική, δυνάμωσε κάπου γύρω στο 1992-93 και κορυφώθηκε κάπου γύρω στο 1995-97.

Μέχρι τότε στους πάγκους των πλανόδιων με τις κασέτες εύρισκες λαϊκούς και ρεμπέτες, ροκ, Σαββόπουλο, Ασιμο ίσως, και τέτοια. Μετά, και με την έλευση του CD και την καθιέρωση της ελεύθερης, δεν ξέρω από τι, τηλεόρασης, το πράγμα χάλασε πολύ. Μα πάρα πολύ.

Βέβαια και πριν από αυτά είχαμε μια “κουλτουριάρικη” επέλαση με “κοντσέρτα για αρκούδες”, αμπέχωνα, δήθεν επανάσταση, δήθεν σοσιαλισμός και τα παρόμοια, αλλά η λαϊκή ψυχή ζούσε ακόμη. Μετά ξέφυγε η κατάσταση. Ξέφυγαν και οι ελπίδες μας, μακριά σαν πουλάκια.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ξύλο στην Ακρόπολη

Οι ΜΙΚΡΕΣ αυτές αντιδράσεις, όπως αυτή των συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ και οι άλλες άλλων κλάδων όπως των μεταφορέων, είναι πολύ ΧΡΗΣΙΜΕΣ για το σύστημα που μας κυβερνάει.

Από τη μια δίνουν την ευκαιρία να εκτονωθεί η οργή των λαϊκών στρωμάτων που τις παρακολουθεί ως είδηση, και από την άλλη γίνονται μεγάλη ευκαιρία των ΜΜΕ να έχουν "πιασάρικο" θέμα για εκπομπές, διαφημίσεις και κυρίως "ντόρο πολιτικό".

Οπου το καθένα ΜΜΕ παίρνει την ακίνδυνη ουσιαστικά αυτή αντίδραση και την ερμηνεύει και την φωτίζει πολιτικά, όπως το συμφέρει. Με τελικό στόχο πάντα τον ίδιο: Την δική μας διχόνοια.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και εδώ, ανάμεσα στους σχολιαστές, που ανάλογα με την κομματική τους ή άλλη τοποθέτηση παίρνουν θέση και εκφράζουν άποψη για το γεγονός.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το δημόσιο χρέος και το καθεστώς υποδούλωσης της Ελλάδας

Αναδημοσίευση από activistis.gr
------------------------------------------------------

Του Δημήτρη Καζάκη
 
 Όταν μιλάμε για κρίση σήμερα στην Ελλάδα, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε πρώτα απ' όλα για το δημόσιο χρέος. Αν δεν απαντήσεις σήμερα στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, δεν μπορείς να απαντήσεις πειστικά σε τίποτε, ούτε στα εργασιακά, ούτε στα μισθολογικά, ούτε στα ασφαλιστικά, ούτε στο ξεπούλημα των πάντων.  Κι αυτό γιατί όλα αυτά, αλλά κι αυτά που έρχονται, πηγάζουν από το πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Η ίδια η κρίση έχει επικεντρωθεί στην κατάσταση του χρέους. 

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος!

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο activistis.gr
------------------------------------------------------
Του Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  *


Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.

Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον  εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Θα ξεπουλήσουν και τα βράχια

Αναδημοσίευση από http://www.topontiki.gr/Articles/view/10076
--------------------------------
Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή

Το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου, ηλεκτρονικού και μη, συζητά το αν θα επιβληθεί νέο μνημόνιο ή όχι. Ο λόγος που όλοι έχουν επικεντρωθεί στο μνημόνιο είναι γιατί δεν θέλουν να συζητήσουν τις εξελίξεις που συμβαίνουν σε επίπεδο ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει σε τι βάζει την υπογραφή της η κυβέρνηση. Σε τι καθεστώς καταδικάζουν την Ελλάδα και τον λαό της ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες και τα κοράκια της πολιτικής και της οικονομίας που έχει μαζέψει γύρω του.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τα μυστικά του βάλτου

Η πατρίδα μας είναι στο βάλτο. Όλοι είμαστε στο βάλτο. Η ελληνική κοινωνία, και όχι μόνον, είναι χωμένη σε έναν βρωμερό και σκοτεινιασμένο βάλτο. Μέχρι το λαιμό. Έναν βάλτο με πολλά μυστικά.

Τα μυστικά αυτά τα γνωρίζουν οι πολιτικοί και οι κομματικοί άρχοντες. Οι θρησκευτικοί άρχοντες. Οι πανεπιστημιακοί και οι ακαδημαϊκοί σοφοί. Οι διαβασμένοι δημοσιογράφοι. Οι επιχειρηματίες των πάνω ορόφων και οι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες. Οι μεγαλοϋπάλληλοι του δημοσίου.

Τα γνωρίζει επίσης και το πιο μορφωμένο και ενημερωμένο τμήμα του λαού.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Και τώρα τι γίνεται;

Τρως ένα χαστούκι. Κοκκινίζει το μάγουλο. Ανάβει.

Για μερικές στιγμές ο άλλος περιμένει να δει αν θα αντιδράσεις. Το ίδιο κι εσύ. Περιμένεις να δεις αν θα αντιδράσεις. Κι αν δεν αντιδράσεις τότε είναι πιθανόν η στάση σου αυτή να φέρει κι άλλο χαστούκι.

Η ελληνική κοινωνία το έφαγε το χαστούκι της. Δυνατό. Σβουριχτό και ξεγυρισμένο. Το μάγουλό της κοκκίνισε. Αναψε. Μαζί άναψε και ο θυμός της. Αλλά τελικά δεν αντέδρασε. Το γιατί θέλει άλλη ανάλυση.