Το blog μετακόμισε στο http://anarmodios.wordpress.com/

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»! (2)

Αναδημοσίευση από http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5863051&publDate=29/9/2010
----------------------------------------------------------

Πώς και όλη η «ιερή αγανάκτηση» των ΜΜΕ εξαντλείται στο «φοροφυγά ελεύθερο επαγγελματία», όταν ο φόρος για το βιομήχανο έχει μειωθεί από το 45% στο 20%;

Πώς ούτε μια τόση δα αναφορούλα δεν κάνουν στο γεγονός ότι ο μισθωτός, πέραν της επαχθούς έμμεσης φορολογίας, φορολογείται άμεσα με συντελεστές 18%, 24%, 26%, 32%, όταν ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής (χωρίς να υπολογίζεται η νέα μείωση στους φορολογικούς συντελεστές του κεφαλαίου)

για τη «Γιούρομπανκ» είναι 14%,
για την «Πειραιώς» είναι 19,4%,
για την «Αλφα» είναι 20%,
για την «Εθνική» είναι 23%;...

Πώς εξηγείται ότι - σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2007 - το κεφάλαιο στην Ελλάδα φορολογείτο με 15%, όταν το εισόδημα από εργασία φορολογείτο με 35%;

μη γελάς με τους σαλτιμπάγκους, φέρουν Δαναούς ...

Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=207972
------------------------------------------------------

Πάει η μπαρούφα σύννεφο: «πράσινες ένοπλες δυνάμεις» - μήπως και προσκοπάκια με πράσινους μπερέδες;..

...μήπως και μεραρχία τεθωρακισμένων ΜΚΟ «ο ελληνόφωνος πρόεδρος της ΔΕΘ»; μήπως και ειδική ταξιαρχία ανορθόδοξου πολέμου ο «Κακός Λύκος ο Οικολόγος»; Μια χαρά πάμε...

Στη χαρά του Νταβούτογλου...

.........................................

Κι απ' την άλλη: χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να παραδεχθεί επισήμως Υπουργός, ο κ. Μπεγλίτης, ότι μέγα μέρος των εξοπλισμών πήγαινε για τον γάμο του Καραγκιόζη, προκειμένου να πλουτίζουν αυτοί που μας έφαγαν τα λεφτά.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αρμοδιότητα

Διάλεξα το ψευδώνυμο Αναρμόδιος και μιλάω, από πολιτική άποψη, σχεδόν για τα πάντα. Το ψευδώνυμο είναι για να μην ΞΕΧΝΑΩ ότι αρνούνται στον πολίτη την βασική του αρμοδιότητα: το κυβερνάν, το νομοθετείν και το δικάζειν, με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την ΤΕΧΝΙΚΗ του αναρμοδιότητα.

Αμ, αν δεν είναι ο πολίτης ο πιο αρμόδιος για όλα αυτά, τότε ποιος είναι;
Και γιατί τον χρειαζόμαστε τότε τον πολίτη;
Γιατί τον λέμε πολίτη αφού του έχουμε αφαιρέσει την βασική του αρμοδιότητα;

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη

----------------------
Ηταν αναμενόμενο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι - αυτό που πλαγίως έτσι κι αλλιώς μας το λένε κάθε μέρα - να μας το πούνε και κατάμουτρα: «Είστε μ...»!

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

Αυτή είναι, τώρα, η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης. Διά στόματος Πάγκαλου.

Αλλά, τότε, γιατί προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε κάνει σλόγκαν εκείνο το «πού πήγαν τα λεφτά;». Δεν τον είχε ενημερώσει ο στενότερος συνεργάτης του, ο αντιπρόεδρός του, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»;...

*

Μάθετε, λοιπόν, ότι η «πτώχευση», η «χρεοκοπία», η «εντατική», ο «Τιτανικός» προήλθαν επειδή οι καλοκάγαθοι ταγοί του Εθνους, καλόψυχοι και συναισθηματικοί καθώς είναι, ενέδιδαν στις απαιτήσεις του ανεπρόκοπου λαού και τον «διόριζαν» στο Δημόσιο!

"Αν κερδίσει τις δημοτικές εκλογές το ΠαΣοΚ, θα μας πάει και σε άλλα Μνημόνια"

Αν κερδίσει τις δημοτικές εκλογές το ΠαΣοΚ, θα μας πάει και σε άλλα Μνημόνια, λένε οι αντίπαλοί της.

Λες και χρειάστηκε εντολή από το λαό να μας βάλει στο πρώτο Μνημόνιο. Λες και χρειάστηκε εντολή τώρα που μας πηγαίνει ΦΟΥΛ στο δεύτερο Μνημόνιο. Βλέπετε να σταματάει κάτι αυτή την κυβέρνηση, από το να μας οδηγήσει μέχρι και στον γκρεμό, ως που να λήξει η τετραετία της;

Ωστε τώρα, άμα ψηφίσουνε οι περισσότεροι ΠαΣοΚ, θα μας σφίξει η κυβέρνηση, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, κι άλλο τα ζωνάρια, μέχρις ασφυξίας;

Ξέρετε κάτι; Βαρέθηκα. Βαρέθηκα να μας αντιμετωπίζουν τα κόμματα ως ΗΛΙΘΙΟΥΣ. Και όσο μας αντιμετωπίζουν ως ΗΛΙΘΙΟΥΣ, με τέτοια "σοβαρά" επιχειρήματα όπως αυτό, τόσο ξεπέφτουν ΚΙ ΑΛΛΟ στα μάτια μας. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν φαίνεται. Και μη σώσει και το καταλάβουν δηλαδή. Διότι τέτοιους πολίτες και τέτοιους ψηφοφόρους θέλουν. Ανοες. ΑΝΟΕΣ.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι αναγκαίο κακό το μνημόνιο;

Αναδημοσίευση από antinews. Γράφει ο Επώνυμος.
------------------------------

Τελικά φαίνεται ότι το αυτονόητο δεν είναι για όλους αυτονόητο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, εδώ στο antinews, αλλά και σε άλλες σοβαρές σελίδες και πηγές ενημέρωσης, να εξηγηθεί για ποιο λόγο το Μνημόνιο δεν ήταν ούτε «αναπόφευκτο» ούτε «αναγκαίο κακό» (έκφραση Μπουτάρη), πολλοί σοβαροί άνθρωποι υιοθετούν σχεδόν αβασάνιστα τη θέση «μα τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε;».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αν δεν μπαίναμε στο Μνημόνιο, θα χρεοκοπούσαμε;


Αναδημοσίευση από το antinews. Γράφει ο Επώνυμος.
-----------------

Σε προηγούμενη ανάρητηση αναλύσαμε γιατί δεν ήταν, ούτε είναι «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο. Είναι «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο;
Εξακολουθεί όμως να τίθεται με ένταση απο την κυβερνητική προπαγάνδα το ψευτο-επιχείρημα ότι «ναι, ίσως και να υπήρχε άλλος δρόμος πιο πριν, αλλά σε εκείνη τη δεδομένη στιγμή χρειαζόμασταν τα χρήματα και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βρούμε χρήματα, και μάλιστα 110 δις».

Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε.

Αναδημοσίευση από Εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας
--------------------------------------

Από τον Γιώργο Δελαστίκ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Φάρμες ανθρώπων



Η ωμή αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση των ανθρώπινων κοινωνιών από τους εξουσιαστές που, μεσα στους αιώνες, αυτοπροσδιορίζονται ως "ιδιοκτήτες της ανθρωπότητας" (χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους υπερβολή).

Μια σύντομη αφήγηση της εξέλιξης των ανθρώπινων κοινωνιών, δοσμένη με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταφέρει να "αφυπνίσει¨ ακόμα και τον πιο πειθήνιο και "δουλικό" υπηρέτη του συστήματος.

Ακούστε με μεγάληπροσοχή αυτά που αναφέρονται στο βίντεο και διαδώστε το..

πρωτότυπο βίντεο: "the story of your enslavement" - http://www.youtube.com/user/stefbot
-----------

Θραξ Αναρμόδιος

Α.Α. σημαίνει Αδικαιολογήτως Απών

Σε σχόλια και σε συζητήσεις συμφωνούμε σχεδόν όλοι ότι το πράμα πάει κατά διαόλου. Συμφωνούμε ακόμη και στο τι φταίει για την κατάσταση αυτή. Και κατά καιρούς ακούγεται και η εκτίμηση ότι "καλά μας κάνουν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού δεν αντιδρούμε και θά πρεπε όλοι και μπλα μπλα και κλπ κλπ".

Και μετά; Τίποτε.
ΤΙΠΟΤΕ, λέμε.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει καταφέρει ΠΟΤΕ να "επιβάλλει στοιχειωδώς τα δικαιώματά του". Γιατί; Γιατί δεν απαιτεί. 

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. (περιμένει τα κόμματα. Το άλλο με τον Τοτό...)

Εσύ, περαστικέ, σχολιαστή, δεξιέ, αριστερέ, αναρχικέ, εθνικιστή, κομμουνιστή, ΠΑΜΕ-τη, ΠΑΜΕΤ-ίτη, ΠαΣόΚε, ΝεοΔημοκράτη, χριστιανέ, άθεε, φρικιό, λαίφ-στυλίτη, απολυμένε, κονομημένε, ασφαλή και ανασφαλή, για πές μου:

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δημήτρης Αντωνίου, ένας φλογερός έλληνας.



Ακούστε τον!

Θραξ Αναρμόδιος

"Περί φορολογίας πλοίων" ή κάπως έτσι

Υπάρχει ένας νόμος, ο "Περί φορολογίας πλοίων" ή κάπως έτσι. Είναι ο νόμος 27/1975 και μπορείτε να τον βρείτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο ΦΕΚ Α' 77.

Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) αναφέρεται τουλάχιστον δύο φορές στον νόμο αυτό, τον 27/1975. Ωστε να είναι ενήμερος ο αναγνώστης του ΚΒΣ, για τις ειδικές συνθήκες που προβλέπει ο νόμος 27/1975, στην φορολόγηση των συναφών επιχειρήσεων.